Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ
Μήνυση και αγωγή κακοδικίας κατά δικαστή

Στην αντεπίθεση περνούν οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου και δυναμώνουν μόνοι τους τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν, καθώς η πολιτεία αρκείται σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου και δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία γι' αυτό το θέμα.

Χτες οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μέσου του συνηγόρου τους Ι. Σταμούλη αγωγή κακοδικίας και μήνυση εναντίον του προέδρου Πρωτοδικών Ι. Καραγιαννάκου. Με την αγωγή κακοδικίας ζητούν από τον δικαστή να καταβάλλει το ποσό των 100.000 δραχμών σε καθένα από τους 12 ενάγοντες για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν απ' αυτή την υπόθεση.

Στη μήνυση που κατέθεσαν 12 συγγενείς θυμάτων υποστηρίζουν ότι ο δικαστής Ι. Καραγιαννάκος υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με σκοπό να προσπορίσει όφελος στο γερμανικό δημόσιο και να βλάψει τους μηνυτές και τους υπόλοιπους οικείους των θυμάτων.

Ειδικότερα, οι μηνυτές υποστηρίζουν πως το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος έγκειται στο ότι ο δικαστής εξέδωσε προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τον πλειστηριασμό του Ινστιτούτου «Γκαίτε» και της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Πρωτοδικείο. (Από 19/9/2001 η εκδίκαση της υπόθεσης συντομεύτηκε για τις 30/7/2001).

Οπως ισχυρίζονται οι συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου, δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση αναστολής αναγκαστικής εκτέλεσης μετά την έκδοση οριστικής απόφασης επί ανακοπής κατά της εκτέλεσης.

Επίσης, στην αγωγή αναφέρουν ότι η ενέργεια του δικαστή έγινε με πρόθεση καταστρατήγησης των απαγορευτικών διατάξεων και πως η προσωρινή διαταγή έρχεται σε αντίθεση και με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι εσκεμμένα οι γερμανικές αρχές δεν προσαρμόζονταν στις δικαστικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ