Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ξέμεινε από... πολεμοφόδια

Στην εξάντληση των «αντιπολιτευτικών» πολεμοφοδίων της οδηγείται η ηγεσία της ΝΔ, καθώς η κυβέρνηση Σημίτη φαίνεται να παίρνει νέα «περίοδο χάριτος» από τα μεγάλα αφεντικά που «εκτίμησαν» τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε για να κάνει πράξη ό,τι της ζητούν.

Η αισθητή «αλλαγή κλίματος» προς όφελος της κυβέρνησης έχει αρνητικές επιπτώσεις στη Ρηγίλλης, καθώς η κριτική και οι πιέσεις που ασκούσε ως τώρα στην κυβέρνηση «να κυβερνήσει», μοιάζουν να «γυρίζουν στον αέρα», ενώ οι «προβλέψεις» του Κ. Καραμανλή περί πρόωρων εκλογών ακούγονται «απόμακρες». Γι' αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κορινθία, δε δίστασε να συμμετάσχει... στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «κυβέρνηση και πρωθυπουργός είναι όμηροι του κόμματος» και «κατ' επέκταση όλη η Ελλάδα είναι όμηρος μιας κομματικής διαδικασίας»(!). Επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί ακυβερνησίας, ακριβώς για να υποβοηθά την κυβέρνηση στη λήψη και υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων, που παραμένει βασική αποστολή του.

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής έδωσε ο γραμματέας της ΚΟ Δ.Σιούφας, μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο δεύτερο θερινό τμήμα. Εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα θα «κυριαρχήσουν τα ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την παιδεία, την καθημερινότητα του πολίτη, τα κοινωνικά προβλήματα», ζήτησε να «παρακολουθούμε τα πάντα, να βγούμε μπροστά από τα γεγονότα και να προβάλουμε τη νέα προοπτική, την εναλλακτική πρότασή μας». Βασικός άξονας της δράσης των βουλευτών πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι ο έλεγχος της ασυνέπειας της κυβέρνησης με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της(!) και η «κυβερνητική απραγία απέναντι στα εκρηκτικά προβλήματα της καθημερινότητας». Στο πλαίσιο αυτό θα ασκείται «ασφυκτικός έλεγχος της εξουσίας. Στενό μαρκάρισμα». Επίσης, στις οδηγίες περιλαμβάνεται το καθήκον να «επισημαίνουμε τους κινδύνους που συνεπάγεται η ακυβερνησία και τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο πρωθυπουργός»...

Ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί σήμερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λ. Παπαδήμο για θέματα οικονομίας και χρηματιστηρίου, ενώ θα επιχειρήσει να δώσει λόγο ύπαρξης στα νέα όργανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ξεκινώντας σήμερα έναν κύκλο συσκέψεων ανά επιτροπή με τους συντονιστές και τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ