Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΔ
Πλειοδοσία υποτέλειας

Να πλειοδοτήσει σε υποταγή απέναντι στις ΗΠΑ επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, η οποία στηρίζει αναφανδόν κάθε απόφαση συμμετοχής της χώρας ακόμα και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας». «Απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατίας, ενεργός συμμετοχή στον αγώνα για το ξερίζωμά της».

Αυτό είναι το «διά ταύτα» της χτεσινής σύσκεψης που έγινε στη Ρηγίλλης υπό τον Κ. Καραμανλή. Μάλιστα καταλήχθηκε να ζητηθεί σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι «για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας χρειάζεται συντονισμός, κοινή δράση και ,πάνω απ' όλα, συνεννόηση». Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι «ο πολιτισμένος κόσμος στο σύνολό του αντιδρά για να υπερασπίσει τις αξίες και τα ιδανικά του» και στο πλαίσιο αυτό «η Ελλάδα του πολιτισμού και του ανθρωπισμού ενώνει τις δυνάμεις της με τους εταίρους και συμμάχους της». Είναι τέτοια η πρεμούρα της Ρηγίλλης να υπερακοντίσει σε υποτέλεια, ώστε όταν κλήθηκε ο εκπρόσωπος να σχολιάσει τις προβοκατόρικες δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού Γ. Κλαρκ, που κατηγόρησε την Κύπρο ότι εμπλέκεται στη διεθνή τρομοκρατία, απάντησε ότι «δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τον οποιονδήποτε»!.

Αύριο το μεσημέρι ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σωστή γραμμή που τήρησε η κυβέρνηση και τόνισε ότι «η ΝΔ στηρίζει απόλυτα αυτή την πολιτική». Υιοθετώντας τον τίτλο της γαλλικής εφημερίδας «Μοντ» «είμαστε όλοι μας Αμερικανοί», ο επίτιμος επιτίθεται στο «θολό και επιζήμιο αντιαμερικανισμό που δείχνουμε σε ορισμένα κανάλια» και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «ο πληγωμένος γίγαντας ξυπνά και αυτή την ώρα μετρά τους φίλους του, τα κράτη και τα άτομα ακόμη, αν θέλετε»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ