Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΕΕΝ
Σήμερα η κινητοποίηση στον ΑΗΣ Μελίτης

Σε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, σήμερα Τρίτη στις 7 το πρωί, στην Πύλη του ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα, καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΣΕΕΕΝ σημαίνει συναγερμό, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης - «απελευθέρωσης» του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, που προβλέπει την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού (ΑΗΣ, Ορυχεία) της ΔΕΗ ΑΕ. Το βήμα αυτό συμπίπτει και με τον περιορισμό της αξιοποίησης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, που προωθείται για τη στήριξη της κερδοφορίας μονοπωλιακών ομίλων σε άλλες μορφές (φυσικό αέριο, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.λπ.).

Σε ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΕΝ προειδοποιεί ότι οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής αλλά και συνολικά του λαού, καθώς η ανεργία θα φουντώσει ακόμα περισσότερο, μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων θα συρρικνωθούν, θα αυξηθεί η ενεργειακή φτώχεια.

Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό «να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλους αυτούς που λένε ότι η ιδιωτικοποίηση και ο ανταγωνισμός θα φέρουν οφέλη για το λαό. Τα ίδια έλεγαν και στα πρώτα βήματα της ιδιωτικοποίησης. Οτι θα μπει "τάξη με τον ιδιώτη", "ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές" για τους καταναλωτές κ.λπ. Αντί γι' αυτό, η ανεργία διογκώθηκε, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, άνθισαν το δουλεμπόριο και η απλήρωτη εργασία, το 30% του λαού αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα, οξύνθηκε το πρόβλημα καταστροφής του περιβάλλοντος. Τα ίδια και χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα του νέου βήματος στην ιδιωτικοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν πρέπει να επαναπαυτούν σε περίπτωση που δεν πωληθεί ο δικός τους ΑΗΣ, το δικό τους Ορυχείο. Ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου μετά την πώληση θα οξυνθεί, με αποτέλεσμα να βγουν χαμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Ηδη η ΔΕΗ ΑΕ έχει επιδοθεί σε επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Προχωρά σε απολύσεις, εντείνει την τρομοκρατία, προετοιμάζει νέες μειώσεις μισθών κ.λπ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο, τα λαϊκά στρώματα, χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Να παλέψουμε ενάντια στην πώληση, να ανοίξουμε το δρόμο η Ενέργεια να αποτελέσει κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα που θα υπηρετεί τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ