Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
«Εργαλεία» για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας

Το 5ο προσυνέδριο της ΝΔ, με θέμα «Για τους αγρότες και την ανάπτυξη στην περιφέρεια», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα. Στόχος, ενταγμένος στη γενικότερη προσπάθεια της ΝΔ για επιτάχυνση της αναθέρμανσης της καπιταλιστικής οικονομίας, ήταν να συζητηθούν τρόποι «επανεκκίνησης του πρωτογενούς τομέα, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός», «να συμβάλλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας στην ομιλία του αντίστοιχες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επέμεινε στα λεγόμενα «συνεργατικά σχήματα», στις «ομάδες παραγωγών». Εταξε μάλιστα «γενναία φορολογικά κίνητρα» στους «επιχειρηματίες αγρότες», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται στη μικρομεσαία αγροτιά.

Αναφερόμενος παρακάτω στα λεγόμενα μεγάλα έργα, υποστήριξε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αυτά, «χρησιμοποιώντας σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία», δηλαδή ανταποδοτικά τέλη ώστε να μετατίθεται «ένα βάρος του κόστους από το σήμερα στο αύριο...».

Στην ίδια λογική, διακήρυξε ότι θα στηρίξει τους δήμους «να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία τους χωρίς δυσκολίες και χωρίς γραφειοκρατικές δυστοκίες (...) να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, στο ζήτημα π.χ. της αποκομιδής των απορριμμάτων». «Στο ζήτημα της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα θα επιμείνω πολύ», υποσχέθηκε στο κεφάλαιο, που βλέπει εκεί μπόλικο «ψητό».

Τέλος, τάχθηκε ενάντια στην καθιέρωση απλής αναλογικής στην Τοπική Διοίκηση, και πρόσθεσε ότι το τακτικό συνέδριο του κόμματος, στις 16 και 17 Δεκέμβρη, θα σηματοδοτήσει την «επισημοποίηση του προγράμματος» της ΝΔ και «την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ