Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ωθηση στις διεργασίες αναμόρφωσης

Ωθηση στις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος δίνει η ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής του «νέου» φορέα έκφρασης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, όπου η Φώφη Γεννηματά επικράτησε (με περίπου 57%) του Ν. Ανδρουλάκη (περίπου 43%). Αμέσως με την εκλογής της ξεκίνησε και το «καλόπιασμα» από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στο πλαίσιο άλλωστε του ρόλου που αναλαμβάνει ο υπό διαμόρφωση «τρίτος πόλος», ως απαραίτητο συμπλήρωμα της σταθερότητας του πολιτικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας της τηλεφώνησε για να τη συγχαρεί, ενώ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο έγραψε: «Η σημαντική συμμετοχή πολιτών σε πολιτικές διεργασίες είναι ένα θετικό μήνυμα για το πολιτικό μας σύστημα». «Ελπίζω η εκλογή της να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στο διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο δε Κυρ. Μητσοτάκης, σπεύδοντας κι αυτός να δώσει το «παρών» στην τέτοια συζήτηση, έγραψε σε ανάρτησή του: «Προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Από την πλευρά της, η Φ. Γεννηματά κάνει λόγο για «αυτοδύναμη στρατηγική» προκειμένου να εγκλωβίσει εκ νέου λαϊκά στρώματα, στην κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων και μορφωμάτων υπέρ του κεφαλαίου. Με αφορμή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, η Φ. Γεννηματά δήλωσε πως δεν έχει γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «είναι επιλογή του να συγκυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση...». Ενώ, πρόσθεσε με νόημα ότι «η συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας».

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό του υπό διαμόρφωση νέου φορέα εκφράζονται απόψεις για προχώρημα των σχετικών διεργασιών. Ενδεικτικά, είπε ο Στ. Θεοδωράκης: «Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμή μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές».

Και ο Κ. Σημίτης ζήτησε επίσπευση διεργασιών σε όλα τα πεδία: «Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δύο κύρια προβλήματα: Την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης».

Η Φ. Γεννηματά σκοπεύει τις επόμενες μέρες να συζητήσει με όλους τους συμμετέχοντες στην εκλογή, και όσους άλλους παίζουν κάποιο ρόλο στο χώρο τους, για να καθορίσουν καταρχήν ημερομηνία του συνεδρίου του νέου φορέα, στο οποίο θα εκλεγούν και τα όργανά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ