Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεκέμβρη η συνάντηση με ΠΓΔΜ

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, στις 11 και 12 Δεκέμβρη στις Βρυξέλλες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκπροσώπου του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνάντηση αποτελεί μέρος των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν τις δύο πλευρές να βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Μπ. Οσμάνι, σημειώνει πως «οι Ρώσοι θα ήταν χαρούμενοι αν η χώρα δεν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», αλλά και ότι «αν δεν ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ άμεσα και δεν ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ, θα υπάρξουν τραγικές συνέπειες για τη χώρα και την περιοχή». Επίσης, παρουσιάζει το 2018 σαν «χρυσό παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας. Την άποψη περί 2018 - «έτους ευκαιρίας» έχει και η ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Τέλος, μετά την τριήμερη συνάντηση στην Κρήτη, την προηγούμενη βδομάδα, των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αλβανίας, για τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών, η εκτίμηση από κύκλους Ελλάδας και Αλβανίας είναι ότι δεν πρέπει να αναμένονται άμεσα θεαματικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ