Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Βολική κριτική στην κυβέρνηση, με «αιχμή» αιτήματα του κεφαλαίου

Ξεκινώντας την ομιλία του από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη χτεσινή ομιλία του στη Βουλή, φρόντισε να αποδώσει ευθύνες στην κυβέρνηση και την ελεγχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακή Διοίκηση, υποβιβάζοντας το όλο θέμα σε επίπεδο «ανικανότητας», στο γνωστό «γαϊτανάκι» που έχουν στήσει κυβέρνηση και αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να κρυφτεί η πηγή και του νέου εγκλήματος, το κυνήγι του κέρδους που όλοι μαζί υπηρετούν.

Πήγε ακολούθως σε «θέματα ασφάλειας» αξιοποιώντας ενέργειες του «Ρουβίκωνα» και τα επεισόδια στα Εξάρχεια, για να επιτεθεί πάλι στην κυβέρνηση για «αδράνεια» και «ανοχή», ζητώντας περισσότερα μέτρα καταστολής.

Για το καθαυτό αντικείμενο της χτεσινής συζήτησης, απέδωσε στην κυβέρνηση «ψευδολογία», λέγοντας ότι τα περισσότερα χρήματα από όσα παρουσιάζει ως «κοινωνικό μέρισμα», είναι χρήματα που είτε υποχρεωνόταν να δώσει σε συνταξιούχους λόγω δικαστικών αποφάσεων, είτε πάνε για στήριξη της ΔΕΗ λόγω «ανικανότητας της κυβέρνησης να την εξυγιάνει», να προχωρήσει δηλαδή ακόμα πιο γρήγορα την «απελευθέρωση» του κλάδου, είτε δίνονται ως αποτέλεσμα όχι της «ανάπτυξης» αλλά της υπερφορολόγησης. Επίσης, ότι χρήματα βρέθηκαν από την αναστολή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το πάγωμα πληρωμών για οφειλές του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Συνολικά, δηλαδή, επανέλαβε την κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση, που δίνει «αέρα» στα πανιά της αντιλαϊκής πολιτικής, φέρνοντας στον «αφρό» πάγια αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων που και η ίδια η κυβέρνηση «τρέχει».

Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και από τα όσα ανέπτυξε σε σχέση με τις προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση της ακραίας και σχετικής φτώχειας, π.χ. με το λεγόμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και προβάλλοντας σαν πανάκεια και σε αυτό το ζήτημα την «προσέλκυση επενδύσεων» ώστε να δημιουργηθούν, όπως είπε, θέσεις εργασίας.

Είπε, μεν, ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη διάθεση του «υπερπλεονάσματος», έστω σαν πρόσκαιρη ανακούφιση φτωχότερων πολιτών, αλλά ταυτόχρονα ξαναζήτησε «πολιτική αλλαγή», πρόωρες εκλογές, ώστε με το «εθνικό σχέδιο της ΝΔ», «με λιγότερους φόρους, περισσότερες επενδύσεις, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερες δουλειές για τους Ελληνες», να προχωρήσει με γοργότερα βήματα η αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας και η διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου.

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε στην ομιλία της την κυβέρνηση να αξιοποιήσει μέρους του «υπερπλεονάσματος» για στήριξη των πλημμυροπαθών σε Μάνδρα και Σύμη, με ταυτόχρονη αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο νησί.

Ζήτησε η διανομή τέτοιων «μερισμάτων» να μην είναι αποτέλεσμα εξοντωτικών μέτρων λιτότητας και υπερφορολόγησης, αλλά αποτέλεσμα «ανάπτυξης», στη γνωστή δηλαδή γραμμή ότι για τα όποια «ψίχουλα» για το λαό, όρος είναι η ανάκαμψη του κεφαλαίου, κάτι που όπως υποστήριξε «δεν μπορεί να κατανοήσει ο Αλ. Τσίπρας ή να κάνει πράξη ο Κυρ. Μητσοτάκης», σε μια προσπάθεια να εμφανίσει το χώρο της σαν απαραίτητο και «φιλολαϊκό» συμπλήρωμα στην αστική διαχείριση, την ώρα βέβαια που και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα έλεγαν τα ίδια.

Επέμεινε άλλωστε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση η εγχώρια οικονομία δεν μπορεί να βγει «οριστικά από την κρίση», να έρθουν «επενδύσεις», να παραχθεί πλούτος. Την κατήγγειλε επίσης ότι κυνηγά «ό,τι παράγει, από το Ελληνικό μέχρι την Κέρκυρα», την ώρα βέβαια που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στρώνουν χαλί στο κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πακέτο» στήριξης του κεφαλαίου (2019-05-09 00:00:00.0)
Ψηφίζεται σήμερα, σηματοδοτεί την επίθεση διαρκείας στο λαό (2018-12-18 00:00:00.0)
Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού (2017-12-12 00:00:00.0)
Υπερασπίζεται το δικό της «κόφτη» (2017-01-04 00:00:00.0)
Διεκδικεί πλήρη φοροαπαλλαγή για κερδοφόρες επενδύσεις (2016-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ