Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ναι, ούτε κλαίμε ούτε γελάμε. Αγωνιζόμαστε

Τι να πει κανείς στις μαραγκιασμένες ψυχές (Σεφέρης) που καθημερινά εισβάλλουν στην κατά σύμβαση βραδινή ξεκούρασή μας για να μας ενημερώσουν και για την κυριολεξία του πράγματος να μας χειραγωγήσουν;

Τι να πει κανείς στους διάφορους Λοβέρδους, Καψήδες, Χατζηνικολάου, Πρετεντέρηδες, αναλυτές τύπου Αθανασόπουλου και διάφορους άλλους προπαγανδιστές του ραγιαδισμού και της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές;

Ποια κουβέντα να αρθρώσεις στη μειλίχια κ. Μπακογιάννη της ΝΔ ή στους αντίστοιχους κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ του ΠΑΣΟΚ για το λαό μας, για τα γερά του κόκαλα που κάνουν τα τανκς του Τζον να αναπηδούν; (Ρίτσος).

Πού γνώρισαν όλοι αυτοί οι οσφυοκάμπτες υπηρέτες του συστήματος τον πατριωτισμό του Κάλβου «καλύτερα, καλύτερα οι Ελληνες διασκορπισμένοι ψωμοζητούντες παρά προστάτας νά 'χωμεν»;

Κρώζουν και πάλι στους ίδιους τόνους. Απομονώνεται η Ελλάδα λόγω της αντίθεσης του ελληνικού λαού έναντι των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των «γερακιών» της Αμερικής και της Ευρώπης. Χάνει τα διεθνή της ερείσματα.

Τα διεθνή ερείσματα ποιων; Αυτών που εκπαίδευσαν και εξόπλισαν τους Ταλιμπάν. Αυτών που τους φανάτισαν απέναντι στον κοινό εχθρό, τον κομμουνισμό. Μέχρι που έκαναν και ταινία με το γνωστό «Ράμπο» και το δικό μας Φωκά, στην οποία κατατροπώνουν τους κακούς Σοβιετικούς.

Αυτών που έπνιξαν στο αίμα τη Χιροσίμα, το Ναγκασάκι, τη Χιλή, το Σαλβαδόρ, το Σουδάν, τη Γρενάδα, το Βιετνάμ, την Κύπρο και τη χώρα μας.

Μαγαρίζουν το αίμα χιλιάδων αθώων των τρομοκρατικών χτυπημάτων για να μας κάνουν ρέκτες των νέων εγκλημάτων που ετοιμάζουν οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.

Να μας εθίσουν στη δήθεν απομόνωση τη στιγμή που απομονωμένοι από το λαό είναι οι ίδιοι και τα αφεντικά που υπηρετούν. Πρόσφατο γκάλοπ των «Νέων» αποδείκνυε ότι κατά συντριπτική πλειοψηφία η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι ενάντια στην προετοιμαζόμενη σφαγή του «αδίστακτου αετού».

Δε σταματούν όμως εδώ τον κατήφορό τους. Μας λένε και ποιος δικαιούται να διαμαρτύρεται και ποιος όχι, εγκαλώντας το ΚΚΕ και το σύνολο του λαού μας γιατί δε διαμαρτύρονταν για τη γενοκτονία του Μιλόσεβιτς, εθελοτυφλώντας για τα δεινά που επισώρευσε η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με τη δράση των «Ουτσεκάδων» και των συμμοριών τους, παραβλέποντας το γεγονός ότι η υπάλληλος του ΝΑΤΟ Ντελπόντε παίρνει συνεχείς αναβολές προκειμένου να σταθεί το στημένο κατηγορητήριο στη δίκη -παρωδία, παρακάμπτοντας την καταπάτηση κάθε διεθνούς δικαίου σε ό,τι αφορούσε τις επιθέσεις και τους στόχους του ΝΑΤΟ (παράκαμψη ΟΗΕ, χρήση απαγορευμένων όπλων, βομβαρδισμοί πρεσβειών και αμάχων κλπ.).

Είναι τόσο αδαείς, αλλά και πούροι υποτελείς της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, ώστε προσπαθούν να αναλύσουν την τρομοκρατία με όρους μεταφυσικούς, δαιμονοποιώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά και εγκληματικότητα στη βάση της ιδεολογίας του φονταμενταλισμού που θρέφεται από μίσος προς τον άνθρωπο. Ξεμπερδεύουν όμως έτσι εύκολα, αφού με τον εκλεκτικισμό τους αποφεύγουν το κύριο, που είναι ότι οι υλικές και κοινωνικές συνθήκες προσδιορίζουν τον ψυχισμό του ανθρώπου και την ιδεολογία του. Η στυγνή εκμετάλλευση των χωρών του Τρίτου Κόσμου και της Ασίας, η νεοαποικιοκρατία, οι επεμβάσεις όπου Γης, τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας, όπως αυτό που διαπράττεται σε βάρος των Παλαιστινίων είναι η υλική βάση ανάπτυξης τόσο επαναστατικών θεωριών, όσο όμως και τρομοκρατικών που στηρίζονται και στο έγκλημα. Από αυτούς τους παρίες της Γης, ο Μπιν Λάντεν, γέννημα θρέμμα δικό τους ταξικά και ουσιαστικά, στρατολογεί τα τάγματα θανάτου, αν φυσικά αποδειχτούν ορθές οι θεωρίες τους για υπευθυνότητά του και δε μας βγουν στο φως άλλα.

Από την άλλη το Αφγανιστάν δεν είναι η χώρα - κλειδί της οδού των πετρελαίων, δεν είναι η χώρα σφήνα στο υπογάστριο της Ρωσίας και στα δυτικά σύνορα της Κίνας. Είναι η χώρα των τρομοκρατών του Μπιν Λάντεν και των διάφορων Ισλαμιστών.

Δεν ήξεραν όταν ζέσταιναν το αυγό του φιδιού στην ακραία ισλαμιστική του έκφραση, ότι η εκκόλαψη θα έχει και εις βάρος τους αποτελέσματα; Δεν πήραν το μάθημα του Μεσοπολέμου όταν ανέχονταν και έμμεσα στήριζαν τα φασιστικά καθεστώτα και τον Χίτλερ, προκειμένου να τον στρέψουν ενάντια στη Σοβιετική Ενωσης; Γιατί δήθεν εκπλήσσονται σήμερα που ο μέχρι πρότινος δούρειος ίππος τους μετετράπη σε υπ' αριθμόν ένα εχθρό τους;

Και έρχονται όλοι αυτοί οι υπηρέτες τους και κατ' επάγγελμα μανιπουλάτορες να μας λοβοτομήσουν, να μας μετατρέψουν σε «ζαλισμένο κοπάδι» όπως μας θέλει ο Αμερικανός Λίπμαν, για να συντασσόμαστε με τα σχέδιά τους. Να μας «εκλογικεύσουν» για να μας στείλουν στη σφαγή που στήνουν αυτοί για μας.

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι υπεύθυνοι πολιτικοί όπως η κ. Μπακογιάννη στον «Αλφα» για το «λαϊκισμό» του Καζάκου, δείχνοντας ότι δεν είναι ικανοί ούτε να ανεχθούν αντίθετη άποψη από αυτή των αφεντικών τους. Εχουν μάθει στα σικέ παιχνίδια που τους στήνουν για να διαπραγματεύονται τη σοβαροφάνειά τους και την κενολογία τους που υποκρύπτει το ταξικό τους μίσος είτε εκφράζεται ως ύβρις είτε με χαμόγελο. Δυστυχώς γι' αυτούς, πλανώνται οικτρά νομίζοντας ότι αυτός ο λαός, ο ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, αυτός που τους δίνει το 90% στις βουλευτικές εκλογές. όπως καυχώνται, τους εξουσιοδοτεί κιόλας να τον αφανίσουν, να τον πουλήσουν ή να τον διαπομπεύουν δίκην αρκούδας του γύφτου στα πανηγύρια των ιμπεριαλιστών.

Ε λοιπόν, όχι. Τούτος ο λαός δεν κλαίει ούτε και γελάει. Μαθαίνει αργά και βασανιστικά να βγαίνει στους δρόμους, να αμφισβητεί την άνομη εξουσία τους. Τούτος ο λαός, που δεν ψηφίζει στην πλειοψηφία του το ΚΚΕ, είναι βαθιά μπολιασμένος με την πολιτική του ΚΚΕ, συμβαδίζει και συμπορεύεται μαζί του. Γι' αυτό και στο παρελθόν μαζί με το Κόμμα μας μεγαλούργησε τότε που με ευθύνη των ομοϊδεατών τους στη φασιστική και εμφυλιοπολεμική τους έκδοση όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Οχι γιατί το ΚΚΕ μεταφυσικά έχει θέσεις της απόλυτης αλήθειας, αλλά γιατί οι θέσεις του συμβαδίζουν με τη ζωή, με την πρόοδο, με την αντίσταση και ανάταση των λαών.

Γι' αυτό πονάνε αβάσταχτα. Γι' αυτό παλεύουν με νύχια και δόντια να το εξαφανίσουν από τα βρώμικα παράθυρά τους και την πολιτική ζωή του τόπου. Γι' αυτό ψηφίζουν τους τρομονόμους τους και απεργάζονται σχέδια επί σχεδίων για να ανακόψουν την αφύπνιση των λαών, που είναι στενά δεμένη με τη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων. Γι' αυτό όμως σπάνε και θα σπάνε τα μούτρα τους.

Γιατί στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!


Μάρκος ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ