Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Διοργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη, 2 του Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους

Από πρόσφατη κινητοποίηση του φιλειρηνικού λαού της Θεσσαλονίκης

Avaton

Από πρόσφατη κινητοποίηση του φιλειρηνικού λαού της Θεσσαλονίκης
Να συμμετέχουν μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τρίτη 2 του Οκτώβρη, στις 8μμ, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Φορέων ενάντια στον πόλεμο.

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα της Επιτροπής, ο λαός μας εκφράζει τη λύπη του για τα χιλιάδες θύματα του τρομοκρατικού πλήγματος στις ΗΠΑ. Με βάση τη διεθνή πείρα, τέτοιες ενέργειες συνιστούν «βούτυρο στο ψωμί» των ιμπεριαλιστών και από την άποψη αυτή είναι καταδικαστέες. Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης προς όλους τους φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος. Να απαιτήσουμε καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Η ανθρωπότητα περνάει κρίσιμες στιγμές», τονίζεται στο κάλεσμα. Στη συνέχεια, αφού επισημαίνεται ότι ανησυχία δημιουργεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, για την προθυμία της να συνταχθεί απερίφραστα και ενεργητικά με τις ΗΠΑ, σημειώνεται: «Βρισκόμαστε απέναντι σε μια σχεδιασμένη επίθεση, με την οποία οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τρομοκρατία, επιχειρούν να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την κυριαρχία της "Νέας Τάξης", να αλώσουν χώρες και περιοχές στρατηγικής σημασίας, να ελέγξουν πλήρως τους πετρελαϊκούς δρόμους, να χτυπήσουν λαούς και λαϊκά κινήματα».

Τη διοργάνωση του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου αποφάσισαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Αντιπολεμικής Επιτροπής και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη στο ΕΚΘ. Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς:

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών, εκπρόσωπος του δημάρχου Καλαμαριάς, ο δήμαρχος Συκεών, εκπρόσωπος του δημάρχου Πυλαίας, εκπρόσωπος του δημάρχου Αγ. Παύλου, η Αντιπολεμική Επιτροπή, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Παλαιστινιακή Παροικία, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, οι Σύλλογοι Φοιτητών Νομικής, Βιολογικού, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001. Παραβρέθηκαν επίσης δεκάδες εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων Γυναικών, Επιτροπών Ειρήνης και απλοί πολίτες.

Ανάλογες πρωτοβουλίες σε κοινή δράση και συντονισμό του αγώνα καθώς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο παίρνουν καθημερινά και άλλες κινήσεις και φορείς του μαζικού κινήματος της πόλης.

To Συνδικάτο Καπνεργατών-τριών Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά, δίνοντας το μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Τρίτης, καθώς και σε όλες τις αγωνιστικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλων των υπόλοιπων ιμπεριαλιστών στην περιοχή του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ