Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κι αυτοί (εξακολουθούν να) μετρούν τους νεκρούς τους...

ΑΓΚΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Δύο ακόμη γυναίκες, η Αϊσέ Μπαστιμούρ και η Οζλέμ Ντουρακτζάν, είναι οι δύο τελευταίες απώλειες των απεργών πείνας, πολιτικών κρατουμένων και συγγενών τους, που συνεχίζουν την προσπάθεια ανατροπής της επιβολής του νέου συστήματος των φυλακών. Η πρώτη γυναίκα ήταν μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος - Μετώπου (DHKP-C), που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί λόγω της κατάστασης της υγείας της, ενώ η δεύτερη της Οζγκούρ Ταγιάντ, της ένωσης των συγγενών πολιτικών κρατουμένων για αλληλοβοήθεια. Και οι δύο γυναίκες πραγματοποιούσαν απεργία πείνας σε ένα σπίτι όπου βρίσκονταν απεργοί πείνας της Ταγιάντ, στην Αγκυρα.

Ο φετινός τρομακτικός και ιστορικά ανεπανάληπτος απολογισμός των νεκρών στην απεργία πείνας έχει φθάσει τα 40 θύματα, και η διαρκής, σταθερή και αμετανόητη αδιαλλαξία της κυβέρνησης Ετσεβίτ, με δεδομένη την απροκάλυπτη στήριξη των ΗΠΑ στον αγώνα της κατά της ...«τρομοκρατίας» και την ευρωπαϊκή συνένοχη σιωπή συνεχίζουν το έγκλημα κατά όσων εναντιώνονται στις κυρίαρχες πολιτικές - φυσικά, πάει πακέτο με τη συνολικότερη πολιτική καταπίεσης που υιοθετούν οι θεματοφύλακες του κεμαλικού κράτους...

Αλλη μια είδηση που προσέλκυσε την προσοχή των ειδησεογραφικών πρακτορείων χθες ήταν η έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο «Μακ Ντόναλντ'ς» στην Κωνσταντινούπολη, που δεν προκάλεσε τραυματισμούς, αλλά μόνον υλικές ζημιές. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ασοσιέιτεντ Πρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ