Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΚΑ
Κοινή δράση στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες συνδικάτων και συνδικαλιστικών επιτροπών για την παραπέρα κινητοποίηση της εργατικής τάξης, για την οργάνωση του αγώνα κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Στα προχτεσινά και χτεσινοβραδινά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα, Καβάλα, αλλά και σ' αυτά που προετοιμάζονται για τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι, οι φορείς τους που έχουν την πρωτοβουλία, βάζουν τη σφραγίδα τους. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Γιατί ο νέος αυτός κύκλος της ιμπεριαλιστικής επέκτασης, χτυπάει στην καρδιά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Ο κίνδυνος για την ειρήνη είναι και απειλή για το μεροκάματο, για το δικαίωμα στην απεργία, για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) καλεί όλες τις διοικήσεις των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας «σε κοινή δράση: για να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό μέτωπο στη χώρα μας, με στόχο: Καμία εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα».

Η παράταξη της ΔΑΣ «απορρίπτει την ιταμή αξίωση της αμερικανικής ηγεσίας», που κυνικά διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο Μπους ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με την τρομοκρατία», γιατί αυτό «δεν είναι παρά μια διαταγή υποταγής στο μεγάλο ιμπεριαλιστικό αφεντικό και τους πολυεθνικούς του κολοσσούς».

«Τα χιλιάδες αθώα θύματα των δίδυμων πύργων και του Πενταγώνου - υπογραμμίζει στην επιστολή της η ΔΑΣ - ανεξάρτητα από τον φυσικό εκτελεστή τους, έχουν τον ίδιο ηθικό αυτουργό με τα θύματα της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Σουδάν, της Χιροσίμα, του Ναγκασάκι, της Κορέας, του Βιετνάμ, της Γρανάδας... Τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική του, της οποίας γέννημα - θρέμμα είναι το φαινόμενο της τρομοκρατίας, το οποίο συντηρεί, το αναπαράγει και το χρησιμοποιεί ανάλογα με τα συμφέροντά του.

Οι εξελίξεις του τελευταίου καιρού δείχνουν ότι δεν υπάρχει μόνο το κεφάλαιο, οι πολιτικοί υπάλληλοί του και κάτι τρομαγμένοι "ραγιάδες" που τρέχουν να δηλώσουν υποταγή. Οι διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις στην Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αφρική, δείχνουν ότι υπάρχουν και οι εργαζόμενοι, οι λαοί και τα κινήματά τους».

Η παράταξη ενημερώνοντας τις διοικήσεις των σωματείων για τη στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΑ, μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις σημειώνει: «Η ΔΑΣ ζήτησε από την πλειοψηφία να πάρει πρωτοβουλίες, να ηγηθεί μιας παναθηναϊκής πρωτοβουλίας, με στόχο τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, το οποίο τελικά, μετά την άρνησή τους, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία άλλων μαζικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δυστυχώς και σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός και πάλι επιβεβαίωσε με ποιους τελικά είναι. Αρνήθηκαν κάθε σχετική πρωτοβουλία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ