Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Αναδιάρθρωση... αντιτρομοκρατικού προσανατολισμού

Σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ασφάλειας προχωρά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να «προσφέρουν τα μέγιστα» στους αντιτρομοκρατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οι τελευταίοι θα υλοποιηθούν μετά και από τις... ανταλλαγές «συμβουλών», οδηγιών, πληροφοριών και άλλων «υπηρεσιών» με τις ΗΠΑ. Παράλληλα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ειδικό επιτελείο έχει αναλάβει επαφές και ανταλλαγή πληροφοριών με αμερικανικές υπηρεσίες. Επίσης πραγματοποιείται στενή παρακολούθηση ατόμων που είναι ύποπτοι για επαφές με τα μέλη του κυκλώματος που πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στη Ν. Υόρκη. Τα ονόματα των υπόπτων έχουν δοθεί στις ελληνικές αρχές από τις ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες της Ασφάλειας θα αλλάξουν ως προς τον τρόπο που λειτουργούν, αλλά και στη στελέχωσή τους. Θα αλλάξει και η δομή τους, έτσι ώστε να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές στη δράση τους, αλλά και στην αξιοποίηση των πληροφοριών που δέχονται.

Ενα άλλο στοιχείο αποτελεί ο έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών υπόπτων, καθώς και η κινητοποίηση των υπηρεσιών ώστε να βελτιωθεί η καταπολέμηση του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα αναλάβει, κυρίως, το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων - προληπτικών και μη - που αποφασίστηκαν στη χτεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Με τη συμμετοχή και του Στρατού θα φυλάγονται στόχοι όπως δίκτυα της ΕΥΔΑΠ, εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, διυλιστήρια, λίμνες, ταμιευτήρες νερού, για το φόβο της δολιοφθοράς. Επίσης θα αυξηθεί η περιφρούρηση στόχων, όπως πρεσβείες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, κυβερνητικά κτίρια. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, όπως είναι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το μετρό. Για την αντιμετώπιση τυφλών και μαζικών χτυπημάτων θα βελτιωθούν οι υποδομές της Πυροσβεστικής και των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να παρέχουν βοήθεια και περίθαλψη σε περίπτωση που θα υπάρξει τέτοιο χτύπημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ