Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Χουβαρντάδες με ξένο βιος

Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών, από τις σάλπιγγες και τα τύμπανα του πολέμου που κήρυξε ο «πλανητάρχης» Μπους τζούνιορ «κατά παντός υπόπτου», λόγω του χτυπήματος στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η είδηση για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που δρομολογεί η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση.

Το αντίτιμο, λοιπόν, που πρόκειται να καταβάλει ο «ατσίδας» ιδιώτης επιχειρηματίας, για να αποκτήσει αυτόν τον ανυπολόγιστης αξίας κολοσσό (πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους στην Ανατολική Μεσόγειο), θα ανέλθει στο... ιλιγγιώδες ποσό τωνου 2,1 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο, μάλιστα, θα πληρώνει με τα χρήματα που θα εισπράξει πουλώντας στην ΕΤΒΑ ένα μέρος από την οικοπεδική έκταση των Ναυπηγείων, που θα «αγοράσει» από το κράτος.

Πέρα από την ολέθρια, για την εθνική μας οικονομία, πολιτική της κυβέρνησης του κυρίου Σημίτη, που «βάλθηκε με ξένο βιος, να γίνει νοικοκύρης», μου «κάθισε στο στομάχι» αυτό το... αστρονομικό ποσό που θα πληρώσει ο «δαιμόνιος» επιχειρηματίας, για την «αγορά» των Ναυπηγείων. Και μου ήρθε στο νου μια άλλη αγορά, που έγινε πρόσφατα, στο ποδοσφαιρικό παζάρι των μεταγραφών. Ο γνωστός Κόκκαλης, του Ολυμπιακού, αγόρασε έναν μαύρο «παιχταρά» (ονόματι Καρεμπέ), αντί του ποσού των 3 δισεκατομμυρίων δραχμών. Με ένα πικρό χαμόγελο στα χείλη, έκανα τη θλιβερή σύγκριση: Δηλαδή, ο «αγοραστής» αυτός θα πληρώσει για ολόκληρη την επιχείρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, όσο πλήρωσε ο Κόκκαλης για το ενάμισι μόνο ποδάρι του Καρεμπέ...

Αλλά, η θλιβερή αυτή υπόθεση, όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις ξεπουλήματος στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, δεν είναι για γέλια, έστω και πικρά. Αυτοί οι άθλιοι κυβερνήτες μας, πειθήνια όργανα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, φέρνουν ακέραια την ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Με το αστείο επιχείρημα ότι έχουν την «εντολή» του, άρα μπορούν, κατά την κρίση τους, να πετάνε στα σκυλιά τα άγια και τα όσιά του, δε νομιμοποιούνται. Οπως δε νομιμοποιούνται και για την πρόσφατη «ηρωική» απόφασή τους να... εκστρατεύσουν (μικροί ιμπεριαλιστές και αυτοί) δίπλα στον ηλίθιο και όμως επικίνδυνο «πλανητάρχη» και στον ψωραλέο αλλά εξίσου επικίνδυνο βρετανικό «λέοντα», τον χαζοχαρούμενο Τόνι Μπλερ, με προοπτική ζοφερή, όχι για τους Ταλιμπάν και τον πρώην πράκτορά τους, τον Μπιν Λάντεν, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη και με κίνδυνο η συμμετοχή τους αυτή στην εκστρατεία των παραφρόνων της ΝΑΤΟικής ληστοσυμμορίας, να «πλουτίσει» τα νεκροταφεία μας με νέους τάφους Ελλήνων στρατιωτών. (Να θυμίσουμε ότι 200 περίπου Ελληνόπουλα, από εκείνα που έστειλαν παλιότερα στην Κορέα, να πολεμήσουν για... την πατρίδα, τα έφεραν πίσω «τακτοποιημένα» μέσα σε φέρετρα).

Η εντολή του συνόλου σχεδόν του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη, και αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, με το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, στον οποίο πήρε ενεργό μέρος, είναι να απέχει η χώρα μας από τέτοιου είδους «εκστρατείες» και αποστολή των στρατευμένων παιδιών μας να είναι μόνο η προάσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Και ας είναι βέβαιοι οι αμερικανόδουλοι οσφυοκάμπτες ότι την παραβίαση αυτής της εντολής του ελληνικού λαού, θα την πληρώσουν μια μέρα, και, μάλιστα, πολύ ακριβά.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Γερμανία μετατοπίζεται το ενδιαφέρον (2010-06-15 00:00:00.0)
Καταστρέφει ο καπιταλισμός (2009-10-17 00:00:00.0)
Παίζουν με το ψωμί των εργαζομένων (2009-09-22 00:00:00.0)
«Χαριστική βολή» η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίησή της (2001-08-19 00:00:00.0)
Τα χρέη θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι (1999-12-11 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι τη νίκη (1995-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ