Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ «ΜΙΝΙΟΝ»
Επιμένουν για τα δικαιώματά τους

Τα δίκαια αιτήματά τους διεκδίκησαν για μια ακόμη φορά οι πρώην εργαζόμενοι του «ΜΙΝΙΟΝ», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες στο υπουργείο Εργασίας και συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα Ι. Πανοπούλου. Συγκεκριμένα, οι άνεργοι πλέον υπάλληλοι του πολυκαταστήματος, απαίτησαν την προώθηση ρύθμισης στη Βουλή, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΟΑΕΔ και την τοποθέτησή τους σε εργασία, καθώς ένας σημαντικός αριθμός, περίπου 60 εργαζόμενοι, βρίσκονται σε ηλικία που δύσκολα μπορούν να βρουν δουλιά.

Χαρακτηριστικό της «περιπέτειας» που περνούν οι άνεργοι του ΜΙΝΙΟΝ, είναι ότι πριν μερικούς μήνες, οι ιδιοκτήτες του Λυσσ. και Γ. Ησαϊάδης, οι οποίοι πέταξαν στο δρόμο 250 περίπου εργαζόμενους, απαλλάχτηκαν με δικαστική απόφαση από την υποχρέωση της καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων ύψους 1,5 δισ. δραχμών, με το αιτιολογικό ότι... δεν έχουν να πληρώσουν! Οι ίδιοι οφείλουν πάνω από 4 δισ. δραχμές στην Εφορία και πάνω από 1 δισ. δρχ. στα ασφαλιστικά ταμεία!

Η Ι. Πανοπούλου δεσμεύτηκε ότι τα αιτήματά τους θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα για τα οποία θα ενημερωθεί η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου μετά τον ανασχηματισμό, με σκοπό να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ