Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προκλητική φιέστα

Την ώρα που η εργατική τάξη θρηνούσε τα νέα θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας, το υπουργείο Εργασίας οργάνωνε στη Θεσσαλονίκη μια φιέστα-πρόκληση. Πρόκειται για ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων», που οργάνωσε το υπουργείο στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Βδομάδας για την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της «Εργατικής Ενότητας», με επικεφαλής τον Χάρη Κουτσουρά, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του ΕΚΘ, παραβρέθηκε στην έναρξη της ημερίδας για να καταγγείλει την όλη προσπάθεια κοροϊδίας της εργατικής τάξης.

Παίρνοντας το λόγο ο Χάρης Κουτσουράς τόνισε ότι τη στιγμή που πέντε εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας και κυβερνητικής ολιγωρίας, η κυβέρνηση αναλώνεται σε φιέστες. Τη στιγμή που υπάρχει παντελής έλλειψη κρατικών ελέγχων, επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, τη στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας γεννά την ανεργία και τα εργατικά ατυχήματα, η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί να γίνονται φιέστες για απλές μεγαλόστομες διαπιστώσεις.

Εμείς δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, δήλωσε ο Χάρης Κουτσουράς, και ότι αποχωρούμε από τη φιέστα αυτή, σεβόμενοι τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ