Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στέλνουν τους εργάτες στο απόσπασμα

Από το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εκδόθηκε το Σάββατο η παρακάτω ανακοίνωση, για την τραγωδία στο Πέραμα:

«Οι πέντε νεκροί στο Πέραμα, που σήμερα προστέθηκαν στον ατελείωτο κατάλογο των θυμάτων του κεφαλαίου, αποτελούν την πιο αδιάψευστη απόδειξη των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που, μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας, αδιαφορούν πλήρως και για τη ζωή των εργατών.

Η τραγωδία που έπληξε την εργατική τάξη του πολύπαθου Περάματος είναι το αποτέλεσμα της τέλειας έλλειψης των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας και της ύπαρξης γενικότερων συνθηκών κολαστηρίου, μέσα στις οποίες βγαίνει το μεροκάματο του τρόμου. Εχοντας το εφοπλιστικό κεφάλαιο και ο κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας τις πλάτες της κυβέρνησης και διαφόρων κρατικών υπηρεσιών, στέλνει τους εργάτες κυριολεκτικά στο απόσπασμα, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη και εκμεταλλευόμενος τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας.

Η εργατική τάξη δεν μπορεί πια να περιμένει το ελάχιστο από τον κάθε κυβερνητικό "σωτήρα". Πρέπει η ίδια να σηκωθεί και να αντιπαλέψει την πολιτική της εκμετάλλευσης και τους εκπροσώπους της.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του προς τις οικογένειες των νεκρών εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ