Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να καταβληθούν οι οφειλές στον ΟΑΕΕ

Την επιτακτική ανάγκη να καταβληθούν άμεσα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), τα 127 δισ. δραχμές που του χρωστά το κράτος, σωρευτικά από το 1995, επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτηση του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης.

Στο κείμενο της Ερώτησης υπογραμμίζεται: «Παγιώνεται η πρακτική των κυβερνήσεων να μην καταβάλλουν κάθε χρόνο τα ποσά που είναι υποχρεωμένες από το Ν. 2084/92, στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο οποίος προήλθε από τη συγχώνευση του Ταμείου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδας (ΤΕΒΕ), του Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων (ΤΑΕ) και του Ταμείου Συντάξεων Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ).

Ετσι δεν αξιοποιούνται προς όφελος του Ταμείου τα ποσά αυτά, εμφανίζονται καθυστερήσεις και σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του, καταρρακώνεται το κύρος του, ενώ, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, προκαλείται ανησυχία ότι ο ΟΑΕΕ δε θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συντάξεις Δεκέμβρη - Γενάρη, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων. Να σημειωθεί ότι σωρευτικά από το 1995 το Κράτος χρωστά στο Ταμείο περίπου 127 δισ. δρχ».

Τέλος, ο υπουργός ερωτάται: «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε επειγόντως να καταβληθούν τα 127 δισ. δρχ. στον ΟΑΕΕ, όπως εξάλλου επανειλημμένα έχει υποσχεθεί, αλλά και να μη δημιουργηθούν προβλήματα για την καταβολή των συντάξεων Δεκέμβρη - Γενάρη και του Δώρου Χριστουγέννων»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ