Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΚΕ
Να μην πάνε Ελληνες στρατιώτες σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν

Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Το θέμα της αποστολής Ελλήνων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν, έφεραν χτες στη Βουλή, με Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη, όπου ερωτούν το υπουργό «εάν, μετά και τις διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη στάση της και πάρει μέτρα, όχι μόνο να μην αποσταλούν ελληνικά στρατιωτικά τμήματα στο Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν, αλλά και να επιστρέψουν στην πατρίδα, όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από το εξωτερικό».

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Εξαιρετικά επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα μας είναι η τακτική της κυβέρνησης να εμπλέκει ολοένα και πιο πολύ τις Ενοπλες Δυνάμεις στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι λ.χ., αντί τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα να επιστρέψουν από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο, για να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργήσει η πιθανότατη απόσυρση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα Βαλκάνια, αφού οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ευρύτερη περιοχή του Αφγανιστάν και των χωρών που συνορεύουν μ' αυτό.

Επιπλέον, στα πλαίσια της υποστήριξης του «αντιτρομοκρατικού» αγώνα των ΗΠΑ, όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, της αποστολής στον Αφγανιστάν ελληνικού στρατιωτικού τμήματος. Μάλιστα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι έχει αρχίσει ήδη η συγκέντρωση "εθελοντών", που θα συμμετάσχουν στο τμήμα αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ