Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Και ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ήτανε τρομοκράτης;

Ο καπιταλισμός - σ' αυτό το τελευταίο στάδιο ανάπτυξής του - τον ιμπεριαλισμό, που άρχισε πάνω από έναν αιώνα, περνά τη φοβερότερη κρίση του: Κρίση ολόπλευρη, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική, ηθική. Κυριότερη αιτία των κρίσεων είναι οι αξεπέραστες ενδογενείς αντιθέσεις του! Οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικοί - όπως διδάσκει η Ιστορία - είναι η κυριότερη διέξοδος από τις κρίσεις αυτές. Ο πόλεμος που μόλις ξέσπασε, με πρόσχημα την τρομοκρατία, είναι ο πιο επικίνδυνος και πιο παράλογος, από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στόχοι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δεν είναι οι όποιοι Μπιν Λάντεν, ισλαμιστές κλπ. Στο στόχαστρο των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παράλληλα με την κατάχτηση γεωστρατηγικών θέσεων και πηγών ενέργειας κι άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών, είναι και ο στραγγαλισμός των δικαιωμάτων που κατάχτησαν οι λαοί όλου του πλανήτη με αγώνες και θυσίες. Η κατάργηση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών ακόμη και του δικαιώματος έκφρασης γνώμης. Το βλέπουμε κιόλας με τα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται, με τα αυταρχικά και παράλογα μέτρα, με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από Ευρωπαίο εισαγγελέα, καθένα που χαρακτηρίζεται σύμφωνα με την αντίληψή τους, σαν τρομοκράτης. Και είμαστε ακόμη στην αρχή!

Στην αρχή όμως βρίσκεται και η οργάνωση αντίστασης των λαών ενάντια σ' αυτή την απειλητική, για τους λαούς, ιμπεριαλιστική πολιτική. Οι λαοί θα αγωνιστούν μαζικά, με συντονισμένο αγώνα και θα νικήσουν.

Από τη «θεωρία» των ιμπεριαλιστών που προέκυψε με τη «Νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων» - να χαρακτηρίζονται σαν τρομοκράτες όσοι αγωνίζονται για την ελευθερία και ανεξαρτησία της πατρίδας τους σαν τρομοκράτες, όπως για παράδειγμα ο Σλ. Μιλόσεβιτς, δημιουργείται ένα τεράστιο ηθικό, ιδεολογικό και ιστορικό πρόβλημα.

Και ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που ηγήθηκε του πολέμου της Ανεξαρτησίας ενάντια στην αγγλική αποικιοκρατία και αυτοκρατορία, πρέπει να κατέβει απ' όλα τα βάθρα του και οι πίνακές του απ' όπου είναι αναρτημένοι, να δικαστεί, καταδικαστεί και να εκτελεστεί σαν τρομοκράτης.

Να πού οδηγεί ο παραλογισμός των ιμπεριαλιστών, πρώτα και κύρια των Αμερικανών, με την πολιτική τους την κατακτητική, σε τούτη ιδιαίτερα την περίοδο της Νέας Τάξης.

Τα πάντα θέλουν να τα ισοπεδώσουν, όλα να τα φέρουν στα μέτρα τους, τσαλαπατώντας με την υπεροπλία τους αξίες, που σφυρηλατήθηκαν μέσα από αγώνες και θυσίες αιώνων.


Του
Νίκανδρου ΚΕΠΕΣΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ