Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Μακριά από το βρώμικο πόλεμο το αεροδρόμιο

Με μηχανοκίνητη πορεία, οι φιλειρηνιστές της περιοχής διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη χρήση του αεροδρομίου της Μεσσήνης στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο

«Να μη χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο για τον βρώμικο πόλεμο» ήταν το σύνθημα-πανό που αναρτήθηκε στην κεντρική πύλη του αεροδρομίου της 120 Πτέρυγος Εκπαιδεύσεως Αέρος στη Μεσσήνη, την οποία απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα χτες το απόγευμα φιλειρηνιστές στη Μεσσηνία, με αφορμή την προσγείωση σε αυτό ΝΑΤΟικών γερμανικών μεταγωγικών αεροπλάνων C-160 τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τα αεροσκάφη αυτά εντάσσονται στο όλο πολεμικό παιχνίδι και πρόκειται να υπάρχει συνέχεια στη χρήση του συγκεκριμένου αεροδρομίου για τέτοιες αποστολές.

Νωρίτερα φίλοι της ειρήνης με επικεφαλής την Αντιπολεμική Επιτροπή είχαν ξεκινήσει από το Αναψυκτήριο στην Καλαμάτα με αυτοκίνητα και μηχανές - έχοντας υψωμένες κόκκινες σημαίες, αλλά και αυτές της ειρήνης - με προορισμό το αεροδρόμιο για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη χρησιμοποίηση του αεροδρομίου στον άδικο αυτό πόλεμο. Φωνάζοντας συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»,«Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η οποιαδήποτε προσγείωση ΝΑΤΟικού αεροσκάφους, με παράλληλη προειδοποίηση πως θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή πέρασε από τη Μεσσήνη όπου σταμάτησε στην κεντρική πλατεία και κάλεσε το λαό της περιοχής σε δράση, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία να αντισταθεί, ώστε να μη χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Μεσσήνης στον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο.

Αντιπολεμική εκδήλωση της ΝΔΕ στα ΤΕΙ Καλαμάτας

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στα ΤΕΙ της Καλαμάτας με αφορμή τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της κατά του Αφγανιστάν, αλλά και ενάντια στη συγκρότηση του μισθοφορικού στρατού που προωθεί η κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά, με πρωτοβουλία της ΝΔΕ, οι σπουδαστές των ΤΕΙ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο που προετοιμάζει η κυβέρνηση για το μισθοφορικό στρατό, καθώς και τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάταξης σε αυτόν. Επίσης, μεγάλος αριθμός σπουδαστών υπέγραψε το κείμενο της ΝΔΕ, το οποίο καλεί τη νεολαία να αντιταχθεί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά και στη συγκρότηση του μισθοφορικού στρατού. Για την ανάγκη αντίστασης του λαού ενάντια σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο καθώς και την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών μίλησαν στους σπουδαστές ο Θεόδωρος Στασινόπουλος, μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής Μεσσηνίας και ο Αντώνης Κατσάς εκ μέρους της Δημοκρατικής Συσπείρωσης αντίστοιχα. Η εκδήλωση έκλεισε με τη μελωδική φωνή μιας φίλης της ΝΔΕ που τραγούδησε για την ειρήνη με τη συνοδεία κιθάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ