Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... κακοτεχνίες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ και παρά τις πλημμύρες, η μεγαλύτερη «κακοτεχνία» είναι οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ (του Λαλιώτη) και τη Νέα Δημοκρατία, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση (του Σημίτη και του Γιωργάκη) μας κοροϊδεύει.

Η Νέα Δημοκρατία μη χάσει καμιά ευκαιρία και δε μιλήσει για σκάνδαλο, κάτι θα πάθει. Ψάχνει απεγνωσμένα να αναδείξει τη ...διαφορετικότητά της και πιάνεται από όπου βρει.

Ο Λαλιώτης πάλι είναι προφανές πως έχει αποφασίσει να απογειώσει το λαϊκισμό σε άλλα επίπεδα και να τον επανατοποθετήσει ως «πολιτική επιστήμη». Δε λέμε, παράγει γέλιο, αλλά θα γίνει κι επικίνδυνος.

Οσο για την κυβέρνηση, επιμένει και προσπαθεί να μας πείσει ότι ζούμε στον «ευρω-παράδεισό» της και όλα οφείλονται στη συγκυριακή ατυχία να προκύψουν τα χειρότερα καιρικά και φυσικά φαινόμενα που γνώρισε η ανθρωπότητα.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ στον όλο χαμό, ο Νίκος Χριστοδουλάκης πήγε στις Βρυξέλλες, συνεννοήθηκε για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», «ψήνει» κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις και μας έδωσε και ...αισιόδοξο μήνυμα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί χωρίς ελλείμματα.

Προφανώς, εννοεί βέβαια τα λογιστικά ελλείμματα και όχι το μόνιμο και αυξανόμενο συνεχώς έλλειμμα βιοτικού επιπέδου του Ελληνα εργαζόμενου, που, όμως - ευτυχώς γι' αυτόν - δεν έχει και έλλειμμα λογικής, ώστε να τα πιστεύει κάτι τέτοια.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, επειδή «δείπνησαν» μόνοι τους οι εκπρόσωποι των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και δεν είχαν ...πιάτο και γι' αυτόν.

Τόσο πολύ θέλει πια να φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι ενεργό μέρος αυτών των επιχειρήσεων; Τόσο περήφανος νιώθει για την επιλογή της συμπόρευσης με τους Αμερικανούς; `Η, μήπως, προσδοκά οφέλη από κάτι τέτοιο;

Αν είναι το τελευταίο, ας μην αγχώνετε και ιδιαίτερα. Είναι γνωστό πως οι «σύμμαχοί» μας πάντα αφήνουν κάποια ψίχουλα...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ