Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αλέκα Ζορμπαλά νέα δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης»

Η Αλέκα Ζορμπαλά
Η Αλέκα Ζορμπαλά
Ορκίστηκε χτες στο δημαρχείο Αθηνών νέα δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» η Αλέκα Ζορμπαλά, μετά την παραίτηση του Περικλή Κοροβέση.

Η Αλέκα Ζορμπαλά γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τελείωσε το ΣΤ' Γυμνάσιο Κυψέλης. Πτυχιούχος πολιτικών και κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι δικηγόρος από το 1984.

Πολιτικά ενταγμένη από τα φοιτητικά της χρόνια στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, στο ΚΚΕ Εσωτερικού, στην ΑΚΟΑ, σήμερα μέλος της Γραμματείας της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης». Είναι μέλος της Γραμματείας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», της οποίας υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υπεράσπισης πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και της Επιτροπής Δικηγόρων για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Αρτινόπουλο και μητέρα ενός αγοριού, 7,5 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ