Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολη η Αττική βιομηχανική ζώνη

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε στη Βουλή την κατάργηση του ΠΔ 84/84 για τη μη επέκταση των βιομηχανιών στην Αττική

Μια απέραντη βιομηχανική και εμπορική ζώνη θέλει το μεγάλο κεφάλαιο την Αττική και για το λόγο αυτό επέβαλε - και η κυβέρνηση σπεύδει να υλοποιήσει - την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 84/84, το οποίο αποτελούσε τροχοπέδη στην ασύδοτη επέκταση των βιομηχανιών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Η κατάργηση επέρχεται με το συζητούμενο από χθες στη Βουλή νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής». Μία ανάπτυξη, την πραγματική εικόνα της οποίας - όπως παρατήρησε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής - την είδαμε όλοι στις προχθεσινές καταστροφές στην Αττική από την πρώτη βροχή.

Μία βροχή, κατήγγειλε ο βουλευτής, έκανε όλη την Αττική προβληματική περιοχή, κάτι που δείχνει την πραγματική κατάσταση και το ρόλο των πολυδιαφημισμένων «αναπτυξιακών έργων». Φάνηκε ότι αυτά δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, οι οποίοι μόνο τα πληρώνουν, αλλά τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για τη μεταφορά των προϊόντων τους και γι' αυτό το λόγο σε αυτά δε συμπεριλαμβάνονται τα αντιπλημμυρικά ή άλλα έργα υποδομής.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ τόνισε ότι το ΠΔ 84/84 ήταν χρόνια ολόκληρα στο μάτι των βιομηχάνων, οι οποίοι, μαζί με τη ΝΔ, πίεζαν για την κατάργησή του, κάτι που κάνει η κυβέρνηση, η οποία πιστά υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Σήμερα, υπογράμμισε, το μεγάλο κεφάλαιο τα θέλει όλα (πλατείες, πάρκα) και δε δέχεται κανένα εμπόδιο στη δράση του, όπως αποτελούσε το συγκεκριμένο ΠΔ. Η κατάργησή του, είπε, ανοίγει το δρόμο για τη χωρίς νομικά προβλήματα επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ και την ασύδοτη ανάπτυξη ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο Ν. Γκατζής είπε ότι όχι μόνο δε χρειάζεται η κατάργηση του ΠΔ 84/84, αλλά, αντίθετα, απαιτείται η επικαιροποίησή του και η βελτίωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ