Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διέξοδος σε θορυβώδεις καυγάδες

Μέσα από θορυβώδεις και εν πολλοίς στημένους καυγάδες με την κυβέρνηση επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να υπερκεράσει τα αδιέξοδα της τακτικής της και να περισώσει τα αντιπολιτευτικά προσχήματα.

Ταυτόχρονα όμως προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση και το σύστημα, αφού με την άσφαιρη κριτική της υποβοηθά στην παραγραφή των εγκληματικών ευθυνών της εφαρμοζόμενης πολιτικής, την οποία στηρίζει από κοινού με την κυβέρνηση και η οποία αποτελεί την αιτία των καυτών προβλημάτων που ταλανίζουν τα λαϊκά στρώματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της στάσης της απέναντι στα μεγάλα έργα, που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της χτεσινής σύσκεψης του Κ. Καραμανλή με τους συντονιστές. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην εισήγησή του περιορίστηκε απλά να διαπιστώσει ότι «η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της πολλά χρήματα, πολύ χρόνο και αναλογικά απέδωσε λίγο έργο και κακής ποιότητας». Μετά την παραπάνω διαπίστωση, η οποία στηρίχτηκε σε μια σειρά, γνωστά σε γενικές γραμμές, στοιχεία για μια σειρά μεγάλα έργα, το «διά ταύτα», όπως το ανέφερε αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου, είναι ότι «η ΝΔ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα μεγάλα και μικρά δημόσια έργα, ώστε να έχει ο ελληνικός λαός υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση»!

Ο Θ. Ρουσσόπουλος, αναφερόμενος στις καταστροφές από τις πρώτες βροχοπτώσεις, προτίμησε να προσφύγει σε ανούσιες κόντρες με την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θύμισε τριτοκοσμική χώρα» και επέκρινε την κυβέρνηση και τον Κ. Λαλιώτη για τον ισχυρισμό τους ότι «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους αυτούς». Ειδικά για το έργο στη Μαλακάσα, ο εκπρόσωπος παρέθεσε μια σειρά δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη για το κόστος του έργου, το οποίο διπλασιάστηκε (το 1996 ο πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ έλεγε ότι θα κοστίσει 2,5 με 3 δισ. δρχ. και το 1998 είχε φτάσει στα 5,5 δισ. δρχ.). Υπερδιπλάσιο από την αρχική πρόβλεψη είναι και το κόστος για την Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (ΠΑΘΕ), ενώ απομένουν 329 χλμ. από τα 774 χλμ. που είναι συνολικά το έργο.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Κ. Λαλιώτη για τις σχέσεις της ΝΔ με λιβεριανή εταιρία, ο Θ. Ρουσσόπουλος παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του και τόνισε ότι το θέμα έχει πάρει με πρωτοβουλία του κόμματός του το δρόμο της Δικαιοσύνης, η οποία ελπίζει να δώσει σύντομα απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ