Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με δυνατό το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι θα νιώσουν ότι έχουν μεγαλύτερη δύναμη

Στη μαζική συγκέντρωση προχτές μίλησε η Ελένη Μπέλλου

Η Ελένη Μπέλλου
Η Ελένη Μπέλλου
Πλήθος εργαζομένων, αγροτών, φτωχών αυτοαπασχολούμενων έδωσε το «παρών» στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα, σε ένα ακόμα δείγμα της πλατιάς αναγνώρισης του Κόμματος από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Η επιτυχημένη αυτή συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση ενός μαζικού ανοίγματος των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, με εξορμήσεις, περιοδείες και ομιλίες σε τόπους δουλειάς και Εκπαίδευσης, στις συνοικίες της πόλης και τα χωριά της περιοχής, που έδωσε το στίγμα της μάχης για τις τελευταίες μέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες.

Εκεί, στην κεντρική πλατεία της πόλης μίλησε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία αφού έκανε αναφορά στις συνέπειες από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, ανέλυσε τους λόγους που πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να πει με την ψήφο του στο Κόμμα ένα «ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου», ένα «ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό».

Ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, με αφορμή τις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζουν η ΕΕ και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, κάλεσε «να καταδικάσουμε τους υπεύθυνους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που με την πολιτική τους οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Να τιμωρήσουμε τα κόμματα του κεφαλαίου για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν περί "χρυσών κουταλιών", "ευημερίας", "σύγκλισης" και "σταθερής ανάπτυξης" και για τα ψέματα που εξακολουθούν να μας λένε».


Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφάρμοσε η Περιφέρεια προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενώ οι «πολλοί» στο νομό Καρδίτσας βιώνουν την ανεργία, τη μερική απασχόληση, τη μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεκλήρισμα, τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους κ.λπ. Γι' αυτό, κατέληξε ο Τάσος Τσιαπλές, «τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας, στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Τώρα ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και στους δήμους, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!».

Ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατήγγειλε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στο δήμο Καρδίτσας, περιέγραψε τη δημοτική αρχή που έχει ανάγκη ο λαός και κάλεσε όλους και όλες να ψηφίσουν «"Λαϊκή Συσπείρωση" και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη», ενώ διαβεβαίωσε πως «θα αντιπαλεύουμε την πολιτική που θα προωθούν όλοι μαζί οι άλλοι συνδυασμοί».

Υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα ο λαός

Η Ελένη Μπέλλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παραιτείται από την επιχείρηση παραπλάνησης των προοδευτικών αριστερών, όσων στρέφονται ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό.


Αναθερμαίνει τη λογική του "μικρότερου κακού" με μέτρα που τελικά ούτε από τα χρέη απαλλάσσουν τον αγρότη, τον επαγγελματία, ούτε τους μισθούς και τις συντάξεις απαλλάσσουν από τις αλλεπάλληλες περικοπές μιας δεκαετίας και την ακρίβεια της ζωής (...)

Τι δεν λένε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς διαμορφώνονται τα αστικά κόμματα:

Οτι για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ανάπτυξης, όπως τη λένε, ανάλογα με τη συγκυρία, ανάλογα με τις φάσεις της εγχώριας, της ευρωενωσιακής και της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, δοκιμάζουν μια το ένα και μια το άλλο μέτρο, χωρίς ουσιαστικά ν' αντιμετωπίζουν τους παράγοντες που οδηγούν τους εργαζόμενους όλο και σε πιο δύσκολες συνθήκες (...)

Δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας στο νομό της Καρδίτσας, στη Θεσσαλία, στην Ελλάδα, προωθώντας τον αγροτοτουρισμό, που θα προσφέρει στον ξένο τουρίστα την ομορφιά των ορεινών και υδάτινων πόρων του νομού, μαζί με μια γεύση από την αγροτική παραγωγή, που θα αγοράζει για ενθύμιο κάποιο γλυκό, μαρμελάδα, βότανα κ.λπ. φτιαγμένα από γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ούτε είναι λύση οι ομάδες παραγωγών, οι συνεταιρισμοί σε καθεστώς καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, μονοπωλίων. Ολοι γνωρίζουμε την τύχη του συνεταιρισμού - προτύπου στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, το ΘΕΣ Γάλα, όπως συνέβη και με άλλους αγροτικούς συνεταιρισμούς στο παρελθόν, ή με συνεταιρισμούς στην ακτοπλοΐα κ.λπ.

Ολ' αυτά ήταν και είναι το πλατύσκαλο ώστε τα μονοπώλια να τα μαζέψουν όλα στα Τρόφιμα - Ποτά, έναν κλάδο που ελάχιστα πλήγηκε από την κρίση, που κάνει εξαγωγές κεφαλαίου και προϊόντων, αλλά οι παραγωγοί των πρώτων υλών πνίγονται στα χρέη, οι εμποροϋπάλληλοι πληρώνονται με τους χαμηλότερους μισθούς, ενώ τα προϊόντα φτάνουν πανάκριβα στο λιανικό εμπόριο.

Ομως, όλ' αυτά δεν είναι μονόδρομος ή αδιέξοδο για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Δεν είναι μονόδρομος ο αγρότης να πεταχτεί έξω από την αγροτική παραγωγή και βέβαια να μην έχει διέξοδο ούτε στη βιομηχανική παραγωγή ούτε στις λεγόμενες υπηρεσίες (...)

Το κρίσιμο, αποφασιστικό βήμα είναι ο καθένας να σκεφτεί, να κρίνει πώς μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε καλά, αλλά και τι πολιτική ευθύνη θα πάρει ο καθένας μας. Γιατί υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσει καλά ο λαός, αλλά πρέπει να διαμορφώσουμε και τις κοινωνικές - πολιτικές προϋποθέσεις εξουσίας για να φτιάξουμε θεμελιακά διαφορετικές σχέσεις οργάνωσης της εργασίας, της παραγωγής, της κατανομής του κοινωνικού πλούτου, ώστε οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να δίνουν δωρεάν την αναγκαία φροντίδα για τα παιδιά, τους υπερήλικες, τους πάσχοντες, να εξασφαλίζεται για όλους γενική μόρφωση και εξειδικευμένη γνώση που να καταλήγει σε σταθερή δουλειά, με ανθρώπινο ωράριο, με ελεύθερο χρόνο, με δυνατότητα αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας χωρίς να πληρώνεις, να μπορείς να κάνεις διακοπές, να γνωρίζεις άλλα μέρη, να γεύεσαι τα προϊόντα της παραγωγής και τις υπηρεσίες, χωρίς να σκέφτεσαι χρέη ή στην καλύτερη περίπτωση να αποταμιεύεις για τις χειρότερες μέρες.

Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση

Μπορούμε ν' ανοίξουμε το δρόμο και για πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση - αντεπίθεση και για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή, για την απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές μας.

Οι εκλογές είναι ένα σκαλοπάτι, μια ευκαιρία σ' αυτήν τη διαδρομή. Αρκεί να μην εγκλωβιστούμε στη "σικέ" για το λαό αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ (...)

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για την ΕΕ και την Ευρωζώνη, ότι δε θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, ότι η σύγκλιση θα γινόταν προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω.

Αποκαλύψαμε ότι οι επιδοτήσεις της ΚΑΠ τελικά δεν θα έσωζαν τον αγρότη, δεν θα ανέκοπταν την εξάρτησή του από τις τράπεζες, τους εμπόρους, τους βιομήχανους (...)

Το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η συνοχή των οικονομιών της ΕΕ δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί, γιατί ο νόμος του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, η στήριξή του από το κάθε κράτος δεν μπορεί να εξομαλύνει τις ανισομετρίες, να κάνει ενιαία την οικονομία των κρατών - μελών της ΕΕ.

Μόνο το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι η ευρωενωσιακή αγορά δεν θα είναι ένας περίπατος για τους εργαζόμενους από κάθε χώρα, ούτε για τον υψηλά ειδικευμένο, τον επιστήμονα (...)

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, άλλοι παρατρεχάμενοι, σας λένε ψέματα ότι η ΕΕ μπορεί ν' αλλάξει, να γίνει πιο φιλολαϊκή, ότι είναι θέμα αλλαγής του συσχετισμού μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατικών - αριστερών κομμάτων (...)

Κάποιοι σας λένε: Αλλά αφού φταίει ο καπιταλισμός και δεν θ' ανατραπεί από τις κάλπες, τότε γιατί να ψηφίσω το ΚΚΕ;

Απαντάμε:

Για το λόγο που παίρνουμε μέρος και στις βουλευτικές εκλογές.

Για να κάνουμε δυνατή τη λαϊκή αντιπολίτευση, αυτήν που χρειάζεται η εργατική - λαϊκή πλειοψηφία, το κίνημά της.

Για να νιώσουν οι εργαζόμενοι, ο νέος και η νέα πως έχουν δύναμη, αρκεί να ξεμπλοκαριστούν από τη μέγγενη των καπιταλιστικών συμφερόντων, ανεξάρτητα από την κομματική τους έκφραση.

Για να χτίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε ο ίδιος ο λαός να συντρίψει τα όργανα εξουσίας του κεφαλαίου, να φτιάξει τα δικά του όργανα εξουσίας, τους δικούς του νόμους για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας (...)

Συστράτευση με το ΚΚΕ

Τα μονοπώλια στην παραγωγή, στις μεταφορές, στο εμπόριο, στον τουρισμό - επισιτισμό, στο θέαμα - ακρόαμα συνθλίβουν τον μισθωτό, καταβροχθίζουν τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, άλλοτε γρηγορότερα, άλλοτε δίνοντάς του μια παράταση με υπερχρέωση.

Σκεφτείτε πόσο συχνά μετατρέπεστε σε μισθωτούς, όταν δουλεύετε με μπλοκάκι ως μηχανικοί, λογιστές, όταν ως γιατροί μετακινείστε από το ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο στο άλλο μέσα στη βδομάδα για να συμπληρώσετε το εισόδημα από το ατομικό ιατρείο προκειμένου να εξασφαλίσετε κάπως καλύτερη ζωή για εσάς και τα παιδιά σας, ένα καλό αλλά ακριβοπληρωμένο παιδικό σταθμό, σχολείο, γυμναστήριο.

Το ΚΚΕ παλεύει για την κοινωνία που θα τα παρέχει δωρεάν σε όλους, τα διεκδικεί για όλους και σήμερα, αντικρούει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν ή πράττουν για επιλεκτικές υποβαθμισμένες υπηρεσίες μόνο για τους ακραία φτωχούς.

Ο άνθρωπος που θέλει να εργαστεί στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στην Εκπαίδευση, στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές, στον τουρισμό - επισιτισμό, σε οποιαδήποτε χρήσιμη για την κοινωνία εργασία, τίποτα δεν έχει να φοβηθεί από την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Το αντίθετο, αυτό είναι που θα φέρει άλλη κατάσταση στη ζωή του.

Αλλά γι' αυτό πρέπει να κάνει την ανάλογη πολιτική επιλογή. Να συμπορευτεί, να στρατευτεί με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν έχει πειστεί, δεν έχει συμφωνήσει σε όλα.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, αυτή που συναντιέται με τη λαϊκή πάλη και διεκδίκηση (...)

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, γι' αυξήσεις, για μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, Παιδεία κ.λπ., για τα αιτήματα επιβίωσης αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Το ΚΚΕ στηρίζει την αλληλεγγύη μεταξύ μισθωτών - αγροτών - επαγγελματιών των πόλεων, γιατί δεν είναι μεταξύ τους οι διαφορές, δεν τα παίρνουν απ' τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα για να τα δώσουν στα κατώτερα, τα παίρνουν απ' όλους για να τα δώσουν στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στα μονοπώλια (...)

Μόνο η λαϊκή ορμή με το ΚΚΕ, με τα ΚΚ σ' άλλες χώρες, μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου.

Σας καλούμε όχι μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά να διακινήσετε, να διαδώσετε τις θέσεις του, γιατί

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου.

Είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ