Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Μανώλης ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

Συνδικαλιστής στην ΕΥΔΑΠ

Οι φετινές ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν σε μια Ευρώπη της δικτατορίας των τραπεζών και του κεφαλαίου; Σε μια Ευρώπη που γίνεται ολοένα και πιο ανεκτική στην άνοδο του φασισμού, στην Ευρώπη του Ορμπαν, του Σαλβίνι, του Κουρτς;

Σε μια Ευρώπη που δεν διστάζει να διατυπώνει όλο το αντικομμουνιστικό της «αφήγημα» πανηγυρίζοντας διότι, όπως χαρακτηριστικά μόλις πρόσφατα διακήρυξε, «τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»! Αυτή η μνημειώδους αντικομμουνιστικής φρασεολογίας («Σιδηρούν Παραπέτασμα») διακήρυξη της ΕΕ, αυτές οι δύο εμβληματικές λεξούλες («Σιδηρούν Παραπέτασμα») που αποτελούν σύμβολο του αντικομμουνισμού και επιμύθιο της ακροδεξιάς παντού στον κόσμο.

Σε αυτή την Ευρώπη όσες διαφωνίες και να υπήρχαν στο παρελθόν δεν μπορείς και δεν έχεις καμιά δικαιολογία πια για να μη συμπορευτείς και να στηρίξεις με όσες δυνάμεις έχεις το ΚΚΕ.

Προέρχομαι από τη ΛΑΕ, πορεύτηκα όμως και πορεύομαι στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι σε κάθε είδους εξουσία που ποδοπατά την εργατική τάξη.

Αποδεσμευμένος πια και πέρα από την όποια αντίρρηση μπορεί να έχει κάποιος για την πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ σε επιμέρους ζητήματα, που βλέποντάς τα πια πιο ψύχραιμα και μετά τη στάση των ταξικών δυνάμεων απέναντι στη σαπίλα του συνδικαλιστικού κινήματος όπως, για παράδειγμα, εκφράζεται στη ΓΣΕΕ από την ηγετική της ομάδα, ένα πράγμα δεν μπορεί να αγνοήσει. Τη σταθερότητα στις θέσεις και την αξιοπιστία του λόγου.

Ψήφος, λοιπόν, στο ΚΚΕ σ' αυτές και στις επόμενες εκλογές, αλλά και στις δυνάμεις του στα συνδικάτα, όποτε και αν έρθουν, σημαίνει δύναμη στο λόγο και στην παρουσία των εργαζομένων προκειμένου να μπει επιτέλους ένα φρένο στο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν πια άλλες δικαιολογίες. Καλώ τον κάθε τίμιο αγωνιστή να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο που στη λαίλαπα που έχει ισοπεδώσει την εργατική τάξη στάθηκε όρθιο, το μόνο που μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα για νέες νικηφόρες διεκδικήσεις για την τάξη μας, για τα παιδιά μας, για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ