Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σκανδαλώδες ξεπούλημα

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή, χτες στη Βουλή

Το θέμα του πολιτικού σκανδάλου του ξεπουλήματος της κρατικής Μονάδας Φίλτρων Τεχνητών Νεφρών στη Λάρισα στον ιδιωτικό τομέα έφερε χθες στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, ζητώντας ουσιαστικές απαντήσεις από τον παρόντα υφυπουργό Υγείας Νίκο Φαρμάκη, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική ξεπουλήματος της σημαντικής, για τη δημόσια υγεία, μονάδας. Επιχειρώντας να στηρίξει την κυβερνητική επιλογή ο υφυπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει διαφορετική θέση από το ΚΚΕ, για τις αποκρατικοποιήσεις σημειώνοντας ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού «δεν είναι στρατηγικής σημασίας», προσθέτοντας ότι από την περίοδο που ξεκίνησε η κατασκευή της κρατικής αυτής επιχείρησης «άλλαξαν πολλά πράγματα και στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων από την πλευρά των δικών μας κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος στο τίμημα που, όπως είπε, έφτασε τα 702 εκατομμύρια δραχμές, σημείωσε ότι το πέρασμα του χρόνου απαξίωσε την επιχείρηση, ενώ σημείωσε ότι τα πάντα για τη μεταβίβαση της επιχείρησης στη ΜΕΝΤΙ ΣΠΕΣ έγιναν με βάση πλειοδοτικό διαγωνισμό, λέγοντας πως δε δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός «σκάνδαλο» που αποδίδει στην αποκρατικοποίηση το ΚΚΕ.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του υφυπουργού σχετικά με την τιμή και τις διαδικασίες πώλησης ο Νίκος Γκατζής σημείωσε πως «δεν αναφερόμαστε σε σκάνδαλο για την τιμή. Αναφερόμαστε στην ουσία της πολιτικής σας, με τις πωλήσεις όλων των μονάδων ανάπτυξης. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια είναι γεγονός. Με δική σας ευθύνη απαξιώθηκε η επιχείρηση. Με δική σας ευθύνη δε λειτούργησε. Με δική σας ευθύνη την καταντήσατε σε αυτό το σημείο».

Παράλληλα, ο Νίκος Γκατζής εγκάλεσε την ηγεσία του υπουργείου για τη μη έγκαιρη κατάθεση εγγράφων που αφορούν την υπόθεση παρότι είχαν ζητηθεί εγγράφως σχολιάζοντας: «Δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση και ιδιαίτερα με το μέτοχο που είναι ο μεγαλοεισαγωγέας τεχνητών νεφρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ