Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Πανθεσσαλικό συλλαλητήριo ενάντια στην παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων

Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ.

Με αφορμή την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο και τη Λάρισα και τη μετατροπή της περιοχής σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, που γενικεύεται μετά και τη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης της Θεσσαλίας, τους μαζικούς φορείς της περιοχής να πρωτοστατήσουν στη διοργάνωση πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Βόλου.

Σε αυτήν τη βάση, καλεί τους φορείς του λαϊκού κινήματος της Μαγνησίας, εργατικά σωματεία, συλλόγους ΕΒΕ και αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά και φοιτητικά συμβούλια, άλλους φορείς της περιοχής σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ. Καλεί τα ΔΣ των φορέων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για το συντονισμό της δράσης ώστε να δυναμώσει η πάλη απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις για τη ζωή του λαού και των παιδιών του. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους φορείς ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω στις εξελίξεις, με στόχο την πιο μαζική συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή.

Εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας» διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Ομιλητής θα είναι ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβας - Νέου Κόσμου - Παγκρατίου) πραγματοποιεί βραδιά - αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Κώστα Βάρναλη, τον «οδηγητή» του λαού και υπέρμαχο της ειρήνης. Το αφιέρωμα θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου (Δαμάρεως 65). Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Η βραδιά περιλαμβάνει προβολές βίντεο, απαγγελίες και αφηγήσεις, ενώ ο Κώστας Λασπιάς και η Κατερίνα Μπούσδρα (κιθάρα και φωνή) θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ