Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία στο ΑΤ Γέρακα με τον Γιάννη Γκιόκα

Τις επανειλημμένες φασιστικές επιθέσεις σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανέδειξε η αντιπροσωπεία του Κόμματος

Περιοδεία στο Αστυνομικό Τμήμα του Γέρακα πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, και τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ Αττικής του Κόμματος και Γραμματέα της ΤΕ.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τους διοικητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής και του τοπικού αστυνομικού τμήματος, θέτοντας το ζήτημα των επανειλημμένων επιθέσεων και απειλών φασιστικής συμμορίας σε βάρος των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, οι οποίες κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.

Επισημάνθηκε ότι το κίνητρο των επιθέσεων είναι πολιτικό και αφορά τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στην περιοχή. Πιο πρόσφατη (στις 28 Οκτώβρη) ήταν η επίθεση σε βάρος του Αγγελου Μπαλτά, στελέχους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από ομάδα φασιστοειδών με μαχαίρι. Ηταν το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων και απειλών από τη συγκεκριμένη συμμορία. Το βράδυ εκείνο, ο Αγγελος Μπαλτάς, καθώς επέστρεφε μετά τη δουλειά στο σπίτι του στον Γέρακα, δέχτηκε επίθεση από τέσσερα άτομα με πτυσσόμενες ράβδους και ένας από αυτούς τον μαχαίρωσε στο χέρι. Τότε ειδοποίησε την Οργάνωση του Κόμματος, που τον μετέφερε στο ΑΤ Γέρακα, όπου, όπως καταγγέλθηκε, η αξιωματικός υπηρεσίας αρνήθηκε να καταγράψει το συμβάν. Από το ΑΤ Γέρακα έγινε η διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ και εκεί εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί να τον ρωτούν αν θέλει την ποινική δίωξη των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους δράστες έχουν κατονομαστεί σε μηνύσεις και είναι γνωστοί στις αρχές.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ζήτησε χτες από τα στελέχη του ΑΤ να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται η έρευνα και η σχετική διαδικασία που έχει παραπεμφθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε επίσης πως η υπόθεση αυτή δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά αφορά την ύπαρξη και τη δράση της ναζιστικής συμμορίας η οποία στοχοποιεί με απειλές και χτυπήματα ανθρώπους. Ειπώθηκε εξάλλου πως τα άτομα που κάνουν αυτές τις επιθέσεις έχουν εγκληματική ιδεολογία και πραγματοποιούν μια κλιμακούμενη δράση, η οποία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ