Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Καταγγέλλει παρέμβαση του Μ. Σαλμά σε δικαστή για υπόθεσή του

Τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, για τηλεφωνική παρέμβαση σε δικαστή προκειμένου να επισπευσθεί δικαστική υπόθεση που τον αφορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μ. Σαλμάς τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΣΤ' Τμήματος Βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, και του ζήτησε να επισπευσθεί εκκρεμής δικαστική υπόθεση που τον αφορά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν ο Χ. Σεβαστίδης τον ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων, ο Μ. Σαλμάς απάντησε σε έντονο ύφος.

Παράλληλα, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει πως ανάλογη παρέμβαση έγινε από τον Μ. Σαλμά και σε εισαγγελέα και επισημαίνει ότι το συμβάν με τον Χ. Σεβαστίδη έχει κοινοποιηθεί ήδη στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά του ο Μ. Σαλμάς παραδέχτηκε ότι κάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ισχυρίζεται ωστόσο ότι η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Χ. Σεβαστίδη «αφορούσε στην ενημέρωσή μου για την πορεία της μηνύσεώς μου, που υπέβαλα κατά του κ. Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, με την ιδιότητα του διαδίκου και όχι αυτή του πολιτικού» και ισχυρίζεται πως «δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση», μιλώντας για «παρερμηνεία» των προθέσεών του.

ΚΚΕ: Κούφια λόγια οι διακηρύξεις τους περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τον Μ. Σαλμά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η σημερινή (σ.σ. του Σαββάτου) καταγγελία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά, σε εκκρεμή ποινική υπόθεση που τον αφορά, συνιστά σοβαρό πολιτικό ζήτημα και είναι ένα ακόμη χειροπιαστό παράδειγμα που αναδεικνύει το υποκριτικό ενδιαφέρον των αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους για τη δήθεν ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Οι διακηρύξεις τους αποδεικνύονται στην πράξη κούφια λόγια, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, δεν έθιξαν καν το ζήτημα της αλλαγής του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, που ήταν αίτημα και των ίδιων των δικαστικών. Ο λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ