Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα

Από τη σύσκεψη στα Χανιά
Από τη σύσκεψη στα Χανιά
Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δραστηριότητά τους σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Με επιτυχία και συμμετοχή αγροτών από όλο τον νομό Χανίων, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝ Χανίων την περασμένη Πέμπτη, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και την οργάνωση της πάλης τους. Μιλώντας στη σύσκεψη ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στάθηκε στη σημασία της οργάνωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, υπογραμμίζοντας ότι οι Αγροτικοί Σύλλογοι είναι «όπλο στα χέρια μας, ο οργανωμένος αγώνας δεν είναι ποτέ χαμένος, πάντα κερδίζει κάτι, το πόσο εξαρτάται από τη μαζικότητα και την πίεση που ασκείται στην εκάστοτε κυβέρνηση». Ως παράδειγμα έφερε την κατάκτηση αφορολόγητου με τα μπλόκα του 2016, σημαντική ανάσα για όλους τους παραγωγούς. Αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, να διοργανωθούν πανελλαδικά συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της απελπιστικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί.

Ανάλογη σύσκεψη με ελαιοπαραγωγούς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/11, έπειτα από πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, στην περιοχή του Μονοφατσίου (Ηράκλειο Κρήτης). Στη σύσκεψη, όπου μίλησε ο Ρ. Μαρούδας, επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί για ακόμη μια χρονιά στην ποιότητα του ελαιόλαδου η ελλιπής δακοκτονία, που έχει ως αποτέλεσμα οι μεγαλέμποροι να βρίσκουν αφορμή για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των τιμών. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη στις 5.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών - Αστερουσίων και την Παρασκευή 15/11 στη 1.30 μ.μ. αντίστοιχη κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, απαιτώντας να πάρουν θέση για το πρόβλημα και να απαιτήσουν οριζόντια κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό για το χαμένο εισόδημα από την καταστροφή της παραγωγής στην περιοχή.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) πραγματοποίησε το 2ο Συνέδριό της την Κυριακή 10 Νοέμβρη στη Μεσσήνη, όπου εξελέγησαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή και αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης. Στο Συνέδριο αποφασίστηκαν ομόφωνα η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διευρυμένη σύνθεση της Επιτροπής. Η Ομοσπονδία καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους - μέλη της να οργανώσουν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους τους, να προγραμματιστούν ενημερωτικές συναντήσεις και συσκέψεις με τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της Περιφέρειας για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας του επόμενου διαστήματος. Τέλος, η ΟΑΣΠΠ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στη Λάρισα.

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας πραγματοποιεί ανοιχτή σύσκεψη για την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων και την οργάνωση της δράσης για το επόμενο διάστημα, την Παρασκευή 15/11, στις 6 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα της Ανθήλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ