Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Η Συμφωνία αυτή δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ στη συνείδηση του λαού μας και της νεολαίας

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, μετέφερε τη λαϊκή απαίτηση για την άμεση απόσυρση της κατάπτυστης ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτό το έκτρωμα «δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ στη συνείδηση του λαού μας και των παιδιών του. Ο αγώνας θα συνεχιστεί γιατί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις είναι καθοριστικός κρίκος στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, βάζει τη χώρα και το λαό σε τεράστιους κινδύνους».

Περιγράφοντας την πορεία μέχρι την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας, ο Γ. Μαρίνος επισήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έδωσε και την ψυχή του στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, συνυπέγραψε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και σήμερα συνεχίζει η ΝΔ». «Ακόμα και οι πιο διστακτικοί εργαζόμενοι - τόνισε - μπορούν να αντιληφθούν την παραπλανητική και ύπουλη συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί "προοδευτισμού" και να σκεφτούν πόσο αντιλαϊκή, αντιδραστική είναι η πολιτική που αποθεώνει την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, η πολιτική που προσπάθησε να χτυπήσει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας και να πλασάρει ως αναγκαίες τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα».

Υπενθύμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τη βάση της Σούδας, αυτό το φρούριο του ιμπεριαλισμού στη Μεσόγειο, το φονικό άντρο από το οποίο φορτώθηκαν πολλοί πύραυλοι που εκτόξευσαν τα αμερικανικά αντιτορπιλικά, υποβρύχια και αεροσκάφη κατά των λαών του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης. Δημιούργησε την αμερικανική μονάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, έδωσε στις ΗΠΑ το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη για να προωθούνται ΝΑΤΟικά στρατεύματα».

Οσον αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ σημείωσε ότι «αξιοποιεί τη στρατηγική σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα και φουλάρει τις μηχανές. Αναβαθμίζει το καθεστώς των αμερικανικών βάσεων και ανοίγει το δρόμο να φυτέψουν όσες βάσεις θανάτου επιθυμούν οι ΗΠΑ σε μονάδες του ελληνικού στρατού, δυναμώνοντας την πρόσδεσή του στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που υλοποιούν έναν εφιαλτικό σχεδιασμό, με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, που αφορά ακόμα και το πρώτο πυρηνικό πλήγμα».

Αναλαμβάνετε τεράστιες ευθύνες

Χαρακτήρισε έγκλημα από την κυβέρνηση την ετοιμασία για εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο, την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, στη Σ. Αραβία και παραμύθια τα περί ειρηνευτικών αποστολών, σημειώνοντας ότι «παίζετε κορόνα - γράμματα τη ζωή των αξιωματικών και στρατιωτών». «Το ΚΚΕ σάς καταγγέλλει και σας προειδοποιεί. Αναλαμβάνετε τεράστιες ευθύνες και δεν θα ξέρετε πού θα κρυφτείτε. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιδρομών και παράλληλα σε μαγνήτη επιθέσεων, αντιποίνων», επισήμανε.

Ο Γ. Μαρίνος ανέφερε ότι η όλο και βαθύτερη εμπλοκή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση, με την υποστήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, προωθείται «για να υπηρετήσετε τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση γιατί σ' αυτήν δίνετε λογαριασμό, για να αρπάξει κομμάτι της λείας, να κατακτήσει νέα πεδία επενδύσεων και κερδοφορίας».

Οσο για την πρόκληση να εμφανίζονται από την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα ως φιλειρηνικές δυνάμεις οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αφού υπενθύμισε τη χούντα, τη διχοτόμηση της Κύπρου κ.ά., σημείωσε ότι η κυβέρνηση υμνεί τον Μακρόν όταν «η Γαλλία παίζει τα δικά της γεωστρατηγικά παιχνίδια και στοχεύει να δυναμώσει το ρόλο της στα επιθετικά σχέδια της ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας».

Εφερε ως παράδειγμα πως «η γαλλική "Total" μαζί με την αμερικανική "ExxonMobil" και την ιταλική "Eni" ελέγχουν τα ενεργειακά οικόπεδα του νησιού αλλά η κατοχή συνεχίζεται, η Τουρκία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα, τα γεωτρύπανά της τρυπούν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

«Καμαρώνετε - ανέφερε - για τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή και το ρόλο των γαλλικών πλοίων, αλλά το ελικοπτεροφόρο "Dixmude" πριν από λίγες μέρες ήταν σε κοινές ασκήσεις με τουρκικές φρεγάτες».

«Καλλιεργήσατε συνειδητά εφησυχασμό για την τουρκική επιθετικότητα, ακουμπώντας τις ελπίδες σας στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και την ΕΕ», όταν «η προκλητικότητα της Τουρκίας στηρίζεται στις πλάτες των ΗΠΑ που προσπαθούν να την κρατήσουν πάση θυσία στο ΝΑΤΟικό, στο δυτικό στρατόπεδο, να αποσπαστεί από την επιρροή της Ρωσίας. Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός έχει μεγάλα συμφέροντα στη γειτονική χώρα».

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι «εξυφαίνονται σενάρια συμβιβασμών και σ' αυτά εντάσσεται η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης με συνυποσχετικό και ξαναρωτάμε: Τι θα περιέχει το συνυποσχετικό; Το κρύβετε κι ενώ η τουρκική πλευρά θέτει τις γκρίζες ζώνες, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και θα αξιοποιήσει τις άθλιες συμφωνίες του κ. Σημίτη στη Μαδρίτη και το Ελσίνκι, του 1997 και 1999, με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», σημειώνοντας πως «τώρα, εσείς και οι μηχανισμοί σας πλασάρετε το ψεύτικο δίλημμα "συμβιβασμός, συνεκμετάλλευση ή πόλεμος" για να φοβίσετε και να χειραγωγήσετε το λαό».

Προειδοποίησε ότι «είστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί» και κάλεσε το λαό να στρατευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα για να ακυρωθεί η Συμφωνία, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις, να δυναμώσει ο αγώνας κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ