Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΤΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ
Η γεωστρατηγική αναβάθμιση των καπιταλιστών υπογράφεται με τη δυστυχία και το αίμα των λαών

Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Στην ανάγκη καταδίκης της Συμφωνίας που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε διακηρυγμένο πλέον στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην ομιλία της η Γιώτα Ταβουλάρη.

Οπως τόνισε, πρόκειται για μια συμφωνία που δίνει στους Αμερικανούς «το ελεύθερο να διατηρούν και να λειτουργούν στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές στην Ελλάδα. Να αξιοποιούν ακόμη και πολιτικές υποδομές όπως αυτοκινητοδρόμους και λιμάνια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ», που ενισχύει τη βάση της Σούδας με το γνωστό δολοφονικό της ρόλο, αναβαθμίζει τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι επειδή όλα αυτά απαιτούν πολύ χρήμα, η κυβέρνηση συνεχίζει να ματώνει το λαό μας με αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα... Οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους είναι χωμένοι ως τα μπούνια στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων. Θέλουν να είναι παρόντες στη μοιρασιά της λείας που θα προκύψει πάνω στις στάχτες και στα ερείπια», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε διεξοδικά στις σύνθετες και επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, στο σχέδιο που παρουσίασαν οι ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό - σχέδιο βόμβα για όλη τη Μεσόγειο - και στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων για την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ και τη μη αναγνώριση του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, αλλά και γιατί «προσυπογράφοντας όλες τις δολοφονικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για επεμβάσεις και πολέμους, συντελούν στο δράμα του ξεριζωμού και της προσφυγιάς χιλιάδων ανθρώπων».

«Η γεωστρατηγική αναβάθμιση των Ελλήνων καπιταλιστών και του κράτους τους υπογράφεται με τη δυστυχία, την εξαθλίωση και το αίμα των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων και μέσα και έξω από τη χώρα», σημείωσε, αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στα σχέδια της αστικής τάξης της Ελλάδας για αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή, βαθαίνοντας τη συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και στα σχέδια της αστικής τάξης της Τουρκίας για έναν ισχυρότερο ρόλο στις εξελίξεις, όχι μόνον περιφερειακό, αλλά ακόμη και παγκόσμιο. Σχέδια που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα σε κάθε χώρα.

Επ' αυτού σχολίασε και τον καβγά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την «πατρότητα» της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ, αλλά και το από κοινού ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. «Προωθούν το ψευτοδίλημμα: "Συμβιβασμός και συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή θερμό επεισόδιο και πολεμική εμπλοκή;" Ταυτόχρονα, κηρύττουν την "εθνική ενότητα" και "ομοψυχία", για να μας σύρουν να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων», επεσήμανε.

«Η ιμπεριαλιστική ειρήνη επιβάλλεται με το "πιστόλι στον κρόταφο", για την προώθηση συμφερόντων ξένων προς τους λαούς... Οι λαοί, όμως, όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, αλλά μας ενώνει η κοινή πάλη, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, να βάλουμε μια και καλή τέρμα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων... Το δικό μας συμφέρον είναι η Συμφωνία για τις βάσεις να ακυρωθεί. Να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές... Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο λαός μας έχει τη δυνατότητα να οργανώσει την πάλη του, ώστε να γίνει αφέντης και νοικοκύρης στον τόπο του. Να συντονίσει αυτήν την πάλη με τους άλλους λαούς και τα κινήματα της περιοχής, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς. Ν' ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με πραγματική ευημερία, ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας! (2022-02-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη νέα ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία (2020-01-04 00:00:00.0)
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές (2019-10-04 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2016-03-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας (2015-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ