Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Απολύτως επικίνδυνη για το λαό, απαιτούμε να αποσυρθεί

«Απολύτως επικίνδυνη για το λαό» χαρακτήρισε ο Νίκος Παπαναστάσης την ελληνοαμερικανική Συμφωνία, τονίζοντας πως με αυτήν, η κυβέρνηση της ΝΔ «ολοκληρώνει με επιτυχία τη βρώμικη δουλειά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος αναβάθμισε τη βάση της Σούδας, δημιούργησε καινούργιες και μετέτρεψε τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Ανέφερε ότι τώρα με τη Συμφωνία αυτή η κυβέρνηση παραχωρεί «στεριά, αέρα και θάλασσα της χώρας μας», για να γίνουν ορμητήρια κατά των λαών και πως αντίθετα με τους προκλητικούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς «δεν διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

Διερωτήθηκε εξάλλου «από πότε η επιθετική συλλογή πληροφοριών για λογαριασμό των ληστρικών σχεδίων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ» ή «η δράση των ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο κατά της Ρωσίας», όπως και «η φόρτωση πολεμικών πλοίων με πυραύλους από τη βάση της Σούδας και ο ανεφοδιασμός της με Τόμαχοκ» είναι πράξεις «που συντείνουν στην ειρήνη και την ασφάλεια;».

Καταδίκασε τις στρατιωτικές αποστολές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Λιβύη και τη Σ. Αραβία, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους της «αφορούν τους στρατευμένους, τη νεολαία, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων», γιατί θα κληθούν «να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν υπερασπιζόμενοι τα διυλιστήρια της ARAMCO» στο Ριάντ.

Κάλεσε τους στρατευμένους να συναισθανθούν τις συνέπειες αυτών των εμπλοκών και να πάρουν θέση απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. «Να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη» για να «υπάρξει καθολική άρνηση στη συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές». Επισήμανε ακόμα στους στρατευμένους ότι «το ΚΚΕ τους υπόσχεται ότι δεν θα είναι μόνοι» και πως απόδειξη αποτελούν οι χιλιάδες που διαδήλωναν την ώρα της συζήτησης έξω από τη Βουλή κατά της Συμφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ