Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Σε στοίχιση με το ευρωατλαντικό αφήγημα εμφανίστηκε και το ΚΙΝΑΛ. Χαρακτηριστική η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, ότι «στη συγκεκριμένη κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα συγκυρία δεν μπορεί να απορρίψουμε με την ψήφο μας την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Είναι λάθος να αμφισβητούνται διαχρονικές στρατηγικές συμμαχίες της χώρας», τόνισε, φροντίζοντας να βάλει και μια αντιπολιτευτική «πινελιά» στη βάση της ανταλλαγματολογίας, αναγνωρίζοντας τάχα ότι «πρόκειται για μια συμφωνία ετεροβαρή υπέρ των ΗΠΑ. Αποτέλεσμα κακής διαπραγμάτευσης τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ».

Ο Κ. Βελόπουλος, αφού διευκρίνισε ότι «θα ήμασταν τρελοί, παλαβοί όλοι να μην σας παρείχαμε όλη εκείνη την εθνική ενότητα που θα χρειαζόταν σε δύσκολους καιρούς, σήμερα η Ελλάδα και η κυβέρνησή σας», διευκρίνισε πως το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει, «αφού δεν μας καλέσατε ποτέ να μας ενημερώσετε» και κάνοντας σαφές ότι «δεν είμαστε εναντίον των Αμερικανών», χαρακτήρισε τη Συμφωνία «ετεροβαρή», καθώς «το ερώτημα είναι τι δίνουμε και τι παίρνουμε».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, προκρίνοντας τις κολιγιές με άλλα κέντρα στις ΗΠΑ, διαφώνησε με τη Συμφωνία γιατί προωθεί τον «μιλιταρισμό» της κυβέρνησης Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε «τη χειρότερη» που πέρασε από την Αμερική, σημειώνοντας πως με την ψήφισή της η κυβέρνηση επιβραβεύει «τον δυναμιτιστή της Ευρωπαϊκής Ενωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ