Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ
Ολοι «δεδομένοι» και «προβλέψιμοι» για τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ως παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας» εμφάνισαν και χτες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ προκαλώντας ανοιχτά το λαό και δείχνοντας ότι όλοι τους είναι «δεδομένοι» και «προβλέψιμοι» σε ό,τι αφορά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας και του λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ολοι εξάλλου - παρά την «ανταλλαγματολογία» που επιστράτευσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και οι λοιποί σχετικά με το πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης - στάθηκαν στην ανάγκη για ...«ομοψυχία» και «κοινή εθνική γραμμή» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με «σταθερά» τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αλλωστε, αυτή η σύμπνοια ανάμεσα στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα αναγνωρίστηκε και από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια ανέφερε: «Νομίζω ότι η ευρύτατη αντίληψη του πολιτικού κόσμου της χώρας - με τις εξαιρέσεις που όλοι γνωρίζουμε - έχουν την αντίληψη ότι η διεύρυνση του αμερικανικού αποτυπώματος στην Ελλάδα υπηρετεί την εθνική μας ασφάλεια». Σε αυτό το πλαίσιο ισχυρίστηκε πως «η απόλυτη εθνική ομόνοια» είναι «απαραίτητη συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη (!) και κατά συνέπεια έχουμε όλοι την απόλυτη υποχρέωση και βεβαίως πρώτη η κυβέρνηση να υπηρετούμε αυτή την ανάγκη».

Ο δε εισηγητής της ΝΔ, Ανδρ. Νικολακόπουλος, παρουσιάζοντας τη Συμφωνία και τα «οφέλη» της, εμφάνισε τους στόχους που θέτει η αστική τάξη ως «εθνικούς» στόχους, σημειώνοντας πως «μέσα από τη Συμφωνία και τη σχετική πρόβλεψη για την πρόσβαση και χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αξιοποιείται και αναβαθμίζεται η στρατηγική αξία της συγκεκριμένης εγκατάστασης αλλά και της ευρύτερης περιοχής» και πως «με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ο εθνικός στόχος της χώρας μας για την αναβάθμιση του ρόλου» της Ελλάδας. Χαρακτήρισε εξάλλου τη Συμφωνία, που κάνει τη χώρα ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων και στόχο των ανταγωνισμών, «πρόσθετη ομπρέλα προστασίας πάνω από τη χώρα». Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπενθύμισε ότι η προετοιμασία της Συμφωνίας έγινε από τη δική του κυβέρνηση αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να μας ζητάτε τώρα να κωλυσιεργήσουμε ως προς την ολοκλήρωση μιας Συμφωνίας την οποία εσείς είχατε κρίνει μερικούς μήνες πριν ως κυβέρνηση ως επωφελή και αναγκαία για τη χώρα».

«Παραπονούμενος» εμφανίστηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εξασφάλισε «σοβαρές, δεσμευτικές διαβεβαιώσεις που δεν χρειάζεται να δοθούν κατ' ανάγκη δημόσια» ως αντάλλαγμα για την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα δολοφονικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, «με όρους αμοιβαιότητας». «Ξεπλένοντας» εξάλλου ξεδιάντροπα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και εμφανίζοντάς τους λίγο - πολύ ως «φιλειρηνικές» δυνάμεις ανέφερε ότι ανήκουν «πια στο παρελθόν ο ρόλος των Αμερικανών ως παρεμβατικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και οι σχέσεις υποτέλειας» και πως «αν και παραμένουμε μικρή χώρα» τώρα πια μπορούν να κλειστούν «συμφωνίες με όρους ισοτιμίας, αμοιβαιότητας και με υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού»! Ολα αυτά μιλώντας για τη Συμφωνία μετατροπής της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση, την οποία προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Γ. Φραγκίδης, επέρριψε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προετοίμασε τη Συμφωνία χωρίς ουσιαστικά ανταλλάγματα και συνεχίζει η σημερινή στο ίδιο μοτίβο», πρόσθεσε ότι το σχετικό «πρωτόκολλο είναι κομμένο και ραμμένο κυρίως στα μέτρα των συμφερόντων των ΗΠΑ», ωστόσο σημείωσε ότι «το ΚΙΝΑΛ, έχοντας συναίσθηση της κρίσιμης συγκυρίας, θα την ψηφίσει τη Συμφωνία».

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας, αφού διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε κατά των Αμερικανών» και ότι «το εθνικό συμφέρον δεν είναι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων», εντούτοις εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι «τα δίνετε όλα χωρίς αντάλλαγμα».

Ανάλογες ήταν οι διαφωνίες που εξέφρασε και η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Σ. Σακοράφα, λέγοντας ότι «δεν οφείλουμε να συμπορευόμαστε με τις ΗΠΑ ως άβουλος εντολοδόχος και με τυφλή αφοσίωση. Οφείλονται να αποτυπώνονται στις συμφωνίες και τα εθνικά μας συμφέροντα», κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ