Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατευμένοι καταγγέλλουν τη Συμφωνία

Τη φωνή τους με τον υπόλοιπο λαό ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις ενώνουν στρατευμένοι.

Σε επιστολή τους φαντάροι από τη Χίο μάς γράφουν:

«Υπηρετώντας τη στρατιωτική μας θητεία στα Αρμόλια Χίου παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η διαρκής αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την τουρκική αστική τάξη υπό αμερικανοΝΑΤΟική ανοχή, η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την άμυνα του ΝΑΤΟ έναντι του Ιράν με αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στα Στενά του Ορμούζ καθώς και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και πυραύλων "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, να στελεχώσει στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη, εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η εμπλοκή της χώρας μας κορυφώνεται ακόμα περισσότερο με την ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τη Συμφωνία και να οργανώσει την πάλη του ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστική πολεμική εμπλοκή.

Μαζί με τους φαντάρους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να εναντιωθεί στο ενδεχόμενο συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ο ανταγωνισμός των οποίων στρώνει το έδαφος για νέες αμφισβητήσεις και αντιπαραθέσεις.

Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτές τις εξελίξεις, που στην καλύτερη περίπτωση προσφέρουν μια ειρήνη με το "πιστόλι στον κρόταφο". Να γυρίσουν την πλάτη στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ».

Σε επιστολή του ναύτης που υπηρετεί στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά γράφει:

«Υπηρετώ τη θητεία μου στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά. Θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου στη συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας σε αποστολή του ΝΑΤΟ στα Στενά του Ορμούζ, στην αποστολή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και "Πάτριοτ" στη Σαουδική Αραβία και τις πιθανές αποστολές δυνάμεων στη Λιβύη. Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Αντίθετα, η εμπλοκή μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών και εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας. Τα στρατευμένα παιδιά κι ο λαός έχουμε συμφέρον:

  • Να αποσυρθεί η κατάπτυστη ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ