Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη μάχη ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Βόλος
Βόλος
Την εναντίωσή τους στη μετατροπή της Λάρισας και του Βόλου σε ΝΑΤΟικά ορμητήρια διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Αλλωστε, η Συμφωνία προβλέπει την παροχή «στρατιωτικών και βοηθητικών ευκολιών», εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας και στη Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου.

Στη συγκέντρωση της Λάρισας χαιρετισμοί έγιναν από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, της Ενωσης Γυναικών, των φοιτητικών συλλόγων και των αγροτών. Την κεντρική ομιλία έκανε εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης η Δήμητρα Παπαστεργίου, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στα πολύ επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία μας σχέδια ο κάθε μαζικός φορέας, ο κάθε τίμιος άνθρωπος καλής θέλησης, όλοι εμείς που δεν θέλουμε τα παιδιά του λαού να θυσιαστούν στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία θα πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα».

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην 110 ΠΜ. Εκεί διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών drones.

Στον Βόλο πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου οι διαδηλωτές, μεταξύ άλλων, κατήγγειλαν τα σχέδια που υπάρχουν για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, σχέδια που «κουμπώνουν» με την αξιοποίηση της περιοχής από τους ΝΑΤΟικούς. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως αυτές τις μέρες βρίσκεται στον Βόλο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude», για στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται στον Παγασητικό και το Αιγαίο με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας, Γαλλίας και ΗΠΑ.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποίηση έγινε και στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου με πικέτες και μοίρασμα της ανακοίνωσης οι μαζικοί φορείς καλούσαν τον τρικαλινό λαό να καταδικάσει τη Συμφωνία και όσους την στηρίζουν.


Τρίκαλα
Τρίκαλα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ