Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Θα πληρώσετε πολύ ακριβά τις ευθύνες που αναλαμβάνετε

«Ποτέ, από όσο γνωρίζουμε πριν και σε άλλες χώρες - μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που θα είναι σαν και εσάς - δεν παραδόθηκε, όπως τώρα, σε ξένη δύναμη, σε ξένη χώρα όλη η στρατιωτική υποδομή και η πολιτική υποδομή, όπως κάνετε εσείς με αυτήν τη Συμφωνία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη χτεσινή συζήτηση.

Δείχνοντας το μέγεθος του εγκλήματος υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ που έκλεισε τη Συμφωνία και στην κυβέρνηση της ΝΔ που την επικύρωσε στη Βουλή ότι «η ιστορία των ξένων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων - γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία είναι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις - είναι συνδεδεμένη με πολλαπλά εγκλήματα. Με πολλαπλές δολοφονίες λαών ολόκληρων. Πάρτε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είναι συνδεδεμένη με διάλυση χωρών. Γι' αυτό ονομάζονται βάσεις του θανάτου. Και παραμένουν του θανάτου, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι προοδευτικές βάσεις».

«Τι χώρα είναι αυτή όπου μπορούν οι Αμερικανοί να χρησιμοποιούν όλη τη στρατιωτική υποδομή και κατά συνέπεια και τον στρατό της χώρας;» διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι είναι χοντρά παραμύθια τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι «οι βάσεις γίνονται για να γίνουν έργα και θα αναβαθμίσουμε την άμυνα κ.λπ. Είναι σχεδιασμός του ιμπεριαλισμού που παίρνετε συνειδητά μέρος σε αυτόν τον σχεδιασμό και δεν αφορά καθόλου - το αντίθετο μάλιστα - την άμυνα της χώρας».

Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, αναφέρθηκε στα αεροσκάφη «F-16» και «το γράμμα του Πενταγώνου προς την κυβέρνηση που ήταν ότι θα αναβαθμιστούν τα "F-16", για να μπορούν να συνεργάζονται με τα αεροπλάνα των ΗΠΑ στις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή», στη Σούδα που «χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία. Το ίδιο και η βάση του Ιντσιρλίκ, συνεργαζόμενη με τη βάση της Σούδας για τις ίδιες επιχειρήσεις», στη βάση στο Ακτιο και τα ιπτάμενα AWACS, κατασκοπευτικά, αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Ακόμη στις βάσεις στον Αραξο και στην Ανδραβίδα που «είναι ενδιάμεσος σταθμός ανεφοδιασμού των ΝΑΤΟικών αεροπλάνων που επιχείρησαν και στη Λιβύη και σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ναι ή όχι; Εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας; Και προετοιμάζετε να φέρετε και πυρηνικά. Αυτά τα πυρηνικά εξυπηρετούν την ελληνική άμυνα;» διερωτήθηκε.

Ενώ για τη βάση στο Στεφανοβίκειο, όπως σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, πέρα από την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια «είναι και βάση ελικοπτέρων στραμμένη προς βορράν, βλέπε Ρωσία». Αντίστοιχα «και η Αλεξανδρούπολη εκείνον το στόχο υπηρετεί, την περικύκλωση της Ρωσίας».

Οσο για τη βάση των drones στη Λάρισα, τόνισε ότι «παραδίδετε την παρακολούθηση» στους Αμερικανούς και «μπορούν να υπονομεύσουν τη δική μας εθνική άμυνα». Αλλωστε, όπως επισήμανε, στη Συμφωνία προβλέπεται η παράδοση ακόμα και των επικοινωνιών, που σημαίνει ότι «μπορούν να μπουν στο λογισμικό των αναβαθμισμένων "F-16" και να τα στέλνουν στην αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που πρέπει να πάνε. Αρα μπορούν να παραλύσουν κυριολεκτικά την αμυντική ικανότητα της χώρας και το έχουνε κάνει και στο παρελθόν».

Σημείωσε πως εξάλλου «οι ασκήσεις Ελλάδας, Ισραήλ, ΗΠΑ που έγιναν εδώ, έγιναν με προσομοίωση Ιράν. Αυτά που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι για την άμυνά του ή για να συμμετάσχει σε έναν μελλοντικό πόλεμο και επίθεση στο Ιράν;».

Εν ολίγοις, όπως σημείωσε ο Θ. Παφίλης, ο φιλειρηνικός λαός μας «πληρώνει με χρήματα τα σχέδια των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγάλων μονοπωλίων, για πολέμους και φρικαλεότητες, ώστε οι μονοπωλιακοί όμιλοι να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία, ενώ αύριο μπορεί να κληθεί - και δεν κινδυνολογούμε, την αλήθεια λέμε - να τα χρηματοδοτήσει και με το αίμα του. Και είναι γνωστές οι δηλώσεις και οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας, αλλά και του Ιράν».

«Τις ευθύνες που αναλαμβάνετε», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, «απέναντι στον ελληνικό λαό να τον στείλετε στο σφαγείο, θα τις πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ