Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαιτεί μια σειρά από άμεσα μέτρα για τους μαθητές

«

Μένουμε ενωμένοι και διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους και σε όλες τις συνθήκες!», καλεί με ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που απαιτεί μια σειρά από άμεσα μέτρα, όπως μείωση της ύλης, ρυθμίσεις για την ουσιαστική λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποζημίωση για τις σχολικές εκδρομές, συνέχιση της διανομής των σχολικών γευμάτων, να μη γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ.ά. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ως ΑΣΓΜΕ, αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία όλων των γονιών για τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας (κάλυψη της ύλης αλλά και την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς), τη δυσκολία απασχόλησης των παιδιών στο σπίτι με τρόπο που δεν θα τους αποκόψει από την εκπαιδευτική διαδικασία, θέλουμε ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών να γεμίσει εποικοδομητικά και η εκπαίδευση από απόσταση να είναι αποτελεσματική και να λειτουργήσει ισότιμα για όλους τους μαθητές της χώρας με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Φυσικά, επισημαίνουμε ότι η όποια διαδικτυακή διδασκαλία δεν υποκαθιστά την εκπαίδευση με φυσική παρουσία και θα μας βρει αντίθετους κάθε σκέψη ή απόπειρα για γενίκευση αυτής της μορφής εκπαίδευσης και μετά την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα για να μη γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή για να μεγαλώσουν περαιτέρω οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες.

Γι' αυτόν τον λόγο, χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια των εκπαιδευτικών, είτε πρωτοβουλιακές είτε με αποφάσεις των Σωματείων τους, να βοηθήσουν τα παιδιά μας να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο. Τέτοιους εκπαιδευτικούς θέλουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ