Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΓΑΛΛΙΑ - «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ»
Κοινή δήλωση - «μαχαιριά» στους εργαζόμενους

Αντιδρούν αγωνιστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις

Σε κοινή δήλωση - «μαχαιριά» κατά των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας κατέληξαν στις 19 Μάρτη οι εργοδοτικές οργανώσεις MEDEF (μεγαλοβιομήχανοι), CPME και U2P μαζί με τις συμβιβασμένες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις CFDT, CGT, FO, CFE - CGC, CFTC.

Τη δήλωση για την «ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης» καταγγέλλουν και καταδικάζουν με κοινή τους παρέμβαση (που δίνει στη δημοσιότητα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) αγωνιστικές οργανώσεις εργαζομένων από τη Γαλλία (συγκεκριμένα, τα Εργατικά Κέντρα UD 13, UD 94, UD 82, UD 18, UD 59, UD 04. Οι Ομοσπονδίες, FNIC - Χημικής Βιομηχανίας, SERVICES PUBLICS - Δημοσίου), που τονίζουν ότι ο ρόλος των συνδικάτων αυτήν την περίοδο δεν είναι οι συμφωνίες με τους αντιπάλους των εργατών. Ανάμεσα σε άλλα τα αγωνιστικά συνδικάτα σημειώνουν:

«Αυτή η δήλωση είναι μαχαιριά στην πλάτη των αγωνιστών, των εργαζομένων που μάχονται μέρα τη μέρα με τους εργοδότες που δεν έχουν ηθικούς φραγμούς, για να σταματήσουν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και για προστασία των εργαζομένων στο σπίτι τους. Μιλάμε εδώ για τη ζωή των εργαζομένων, όχι συγκεκριμένων μόνο, αλλά χιλιάδων. Ο λόγος των αφεντικών, όπως και των πολιτικών, και του Μακρόν, έχει χάσει εντελώς την αξιοπιστία του, με τη μανία τους να συνεχίσουν τις δραστηριότητες όλων των επιχειρήσεων». Και καταλήγει: «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της Υγείας ανοίγει ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους εργοδότες, για τους οποίους επιτρέπονται τα πάντα. Ο ρόλος της CGT την περίοδο αυτήν επιβάλλεται να είναι μαζί με τους εργαζόμενους και όχι να υπογράφει δήλωση σε συνεργασία με αυτούς που είναι απέναντί μας. Οι οργανώσεις που εκφράζονται μέσω αυτής της δημόσιας έκκλησης, καλούν όλες τις οργανώσεις της CGT, από το συνδικάτο έως τη Συνομοσπονδία, να καταδικάσουν αυτήν την "κοινή θέση", η οποία καθιστά τους υπογράφοντες συνεργούς στις διαδοχικές τραγωδίες των ανθρώπων στην τρέχουσα υγειονομική κρίση, και να απαιτήσουν την απόσυρση της επικύρωσής της από τη CGT».

Στο μεταξύ, και η κυβέρνηση Μακρόν προκρίνει από τη μεριά της μέτρα δραστικού περιορισμού των μετακινήσεων και συναθροίσεων, αξιοποιώντας και ένα «επιστημονικό συμβούλιο για τη νόσο Covid-19» που συγκροτήθηκε, με τη συμμετοχή και επιστημόνων που είναι ταυτόχρονα μεγαλοστελέχη σε μεγάλους ομίλους, όπως φαρμακευτικούς κ.λπ.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία από προχτές τα θύματα από την επιδημία είχαν φτάσει τα 1.100 (αυξημένα κατά 240 το τελευταίο 24ωρο) και τα κρούσματα είχαν ανέβει σε 22.304.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ