Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η ομοψυχία του λαού να εκφραστεί απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την 25η Μαρτίου:

«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν έχει θέση μια "εθνική ομοψυχία" εθνικιστικού ή κοσμοπολίτικου τύπου. Η ομοψυχία του ελληνικού λαού πρέπει να εκφραστεί απέναντι στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό στον τομέα της Υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Γιατί τίποτα δεν αλλάζει στην κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου αν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, υλοποιώντας τις απαιτούμενες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές ανατροπές».

Ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου

Νωρίτερα χτες ο Δ. Κουτσούμπας παρευρέθηκε στην κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στο πλαίσιο λιτής τελετής προς τιμήν της 25ης Μαρτίου 1821, που πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Βουλής.

Ο γιορτασμός έγινε χωρίς παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό του κορονοϊού. Στεφάνι κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε διέλευση μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Ζεύγη μαχητικών πραγματοποίησαν διελεύσεις και πάνω από άλλες πόλεις και νησιά της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ