Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Παρεμβάσεις ενάντια σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά

Με παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου απαίτησε την περασμένη Παρασκευή την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στο σπίτι εργαζόμενης με τρία παιδιά. Η Ενωση κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη διακοπή της παροχής ρεύματος, εν μέσω πανδημίας, σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος ρύθμισης που είχαν κάνει στο παρελθόν. Μετά την παρέμβαση έγινε επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς να χρειαστεί η εργαζόμενη να καταβάλει το χαράτσι των 500 ευρώ, όπως της ζητήθηκε αρχικά. «Κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος αυτήν την περίοδο», τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Στο μεταξύ, τη στάση της ΔΕΗ ΑΕ να αφήνει χωρίς ρεύμα σπίτια εργαζομένων ακόμα και αυτές τις κρίσιμες μέρες καταγγέλλει η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει, εδώ και κάποιο διάστημα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε σπίτι εργαζόμενης του δήμου που δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο διακανονισμό που είχε συμφωνήσει, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Η εργαζόμενη είναι δικαιούχος του κοινωνικού τιμολογίου, ο σύζυγός της έχει αναπηρία και έχει χειρουργηθεί πρόσφατα, ενώ η ίδια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που έχει πρέπει να χρησιμοποιεί μηχάνημα οξυγόνου. Μάταια προσπαθεί να βρει λύση, καθώς οι υπεύθυνοι την παραπέμπουν ο ένας στον άλλον ή της ζητούν να πληρώσει όλο το ποσό της οφειλής.

Επιπλέον, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει την επιμονή του δημάρχου Μεσσήνης να λειτουργεί το γραφείο είσπραξης λογαριασμών. «Στη χυδαία λογική "ποιος θα σας πληρώσει;", εκβιάζει τους εργαζόμενους, αδιαφορώντας τόσο για την υγεία τους όσο και για την υγεία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας που θα συνωστίζονται στην ουρά του ταμείου», σημειώνει το Σωματείο. Τέλος, προβλήματα στην υδροδότηση στην κοινότητα του Αγίου Στεφάνου καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Διονύσου, απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση του δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ