Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021

Με τις φωνές και τις διαμαρτυρίες να πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες, τελικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, που επρόκειτο να διεξαχθούν στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι διοργανωτές και η ΔΟΕ έχουν στόχο η διοργάνωση να μετατεθεί για το 2021, ανέφερε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ενώ η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, διευκρίνισε ότι οι Αγώνες θα συνεχίσουν να έχουν την επωνυμία «Τόκιο 2020», παρότι θα διεξαχθούν ένα χρόνο αργότερα. Σύμφωνη με την απόφαση της ΔΟΕ για αναβολή των αγώνων είναι και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται και μετατίθεται για άλλη χρονιά. Μέχρι τώρα, τρεις διοργανώσεις Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1916, 1940 και 1944) ματαιώθηκαν λόγω των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, ενώ το ίδιο συνέβη με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940 και του 1944.

Εξάλλου, στην οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Basket League προχώρησε ο ΕΣΑΚΕ, κατόπιν συμφωνίας με τις 14 ΚΑΕ. Τέλος, σε περαιτέρω αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, πέραν των αρχικών προθεσμιών που είχαν ορίσει, προχώρησαν ΣΕΓΑΣ και Κολυμβητική Ομοσπονδία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ αποφάσισε την αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στα Αθλήματα του Υγρού Στίβου, έως τις 15 Ιούνη 2020. Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε αναβολή των δραστηριοτήτων που ήταν προγραμματισμένες το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ