Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Λύσεις τώρα σε επείγοντα προβλήματα των συνταξιούχων!

Να παρθούν μέτρα για τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ζητούν από τον υπουργό Εργασίας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ, ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Δίπλα στα προβλήματα που αφορούν την Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τα αιτήματα που έχουν ήδη θέσει στο υπουργείο Υγείας, διεκδικούν από το υπουργείο Εργασίας να δώσει λύση σε δύο ζητήματα.

Πρώτον, στο πρόβλημα χιλιάδων συνταξιούχων που έχουν υποβάλει αίτηση απόδοσης της σύνταξής τους, όμως ένα μέρος τους παίρνει μόνο προσωρινή σύνταξη και ένα μέρος τους δεν έχει λάβει ούτε την προσωρινή αυτή σύνταξη. «Οι δικαιούχοι αυτοί αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες», τονίζουν και ζητούν από το υπουργείο να αποδώσει άμεσα για τις αυξημένες ανάγκες τους ένα μέρος «από τα χρήματα που δικαιούνται και θα τα λάβουν αναδρομικά».

Δεύτερον, στο έδαφος των περικοπών όλων των προηγούμενων χρόνων που μείωσαν δραματικά τις συντάξιμες αποδοχές, οι συνταξιούχοι τονίζουν πως «είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης, αλλά και του Πάσχα, η κυβέρνηση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους κανονικά το Δώρο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ