Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν για τα κέρδη των βιομηχάνων»

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους Ιταλούς εργάτες

«Οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν για τα κέρδη των βιομηχάνων», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη για να εκφράσει αλληλεγγύη στους εργάτες της Ιταλίας και έχει ως εξής:

«Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων της Ιταλίας στις 25 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας προχωρούν σε απεργία ενάντια στις πιέσεις των βιομηχάνων να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία τους εν μέσω της πανδημίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας απεργούν απαιτώντας την προστασία της ζωής τους, καθώς μια σειρά από μη απαραίτητες βιομηχανίες και επιχειρήσεις δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους παρά τις χιλιάδες των νεκρών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των ίδιων των εργαζομένων σε αυτές όσο και γενικότερα στην κοινωνία, καθώς οι εργασιακοί χώροι όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να γίνουν κέντρα διασποράς. Η ζωή και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους.

Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τις συνέπειες της κρίσης, δεν θα πληρώσουν και τις συνέπειες της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν για τα κέρδη των βιομηχάνων.

Τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Ιταλίας για την προστασία της ζωής τους και της υγείας του λαού, και την απεργία τους στις 25 Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ