Πέμπτη 26 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΞΕΝΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι και τα παιδιά

Την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας εργαζομένων και φιλοξενούμενων στις δομές των ΜΚΟ καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Τις καταγγελίες που έχουν ήδη γίνει από εργαζόμενους στη ΜΚΟ «ΝΟΣΤΟΣ» διαδέχονται καταγγελίες από το προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι στις δομές φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων καταγγέλλουν πως «οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα γάντια είναι ελάχιστα (όπου υπάρχουν)», με αποτέλεσμα «να είναι εκτεθειμένοι, είτε να αναγκάζονται να αγοράζουν με δικά τους χρήματα».

Οι ξενώνες λόγω υποστελέχωσης λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και οι εργαζόμενοι δουλεύουν «ακόμα και μια βδομάδα χωρίς ρεπό, προκειμένου να "βγει το πρόγραμμα"». Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και εργαζόμενοι που «ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για τους οποίους δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προκειμένου να προστατευτούν».

Επιπλέον, «σε κανέναν από τους ξενώνες δεν έχει γίνει απολύμανση», παρά το γεγονός ότι σε αυτούς «ζουν και εργάζονται σχεδόν 40 άτομα, προσωπικό και φιλοξενούμενοι». Στην περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα, «δεν υπάρχουν χώροι ώστε να τεθεί σε καραντίνα, αφού σε κάθε δωμάτιο διαμένουν 3-4 παιδιά», ενώ «ούτε λόγος γίνεται για πρόσβαση των παιδιών στο Σύστημα Υγείας» ή για μια απλή επίσκεψη γιατρού στον ξενώνα σε περίπτωση κρούσματος.

Ο Σύνδεσμος καλεί τον ΔΟΜ και τα συναρμόδια υπουργεία να πάρουν θέση, για τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν ώστε να προστατευτεί η υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των ανηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ