Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Κλινικάρχης ο νέος υπουργός Υγείας

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Την αποπομπή του υπουργού Υγείας της κυβέρνησής του αποφάσισε στις 16 Απρίλη ο αντιδραστικός Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, μετά από διαφωνίες στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, με τη χώρα να μετράει ήδη πάνω από 2.600 νεκρούς και πάνω από 40.800 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα, κατά τα άλλα θερμός υποστηρικτής του Μπολσονάρο, ήταν υπέρ των μέτρων αυστηρότερου περιορισμού της κίνησης και διαφωνούσε με την τακτική του Προέδρου που ζητάει γρήγορη επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας. Μάλιστα, ο Μπολσονάρο συμμετείχε την Κυριακή σε εκδήλωση των οπαδών του υπέρ της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Ο Μαντέτα είχε υποβάλει στις αρχές Απρίλη την παραίτησή του, αλλά τότε δεν είχε γίνει δεκτή.

Νέος υπουργός Υγείας ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Βραζιλίας ο Νέλσον Τάιτς, ο οποίος είναι ογκολόγος και γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο της Υγείας, ιδιοκτήτης κλινικών που βεβαίως απευθύνονται κυρίως στην πλουτοκρατία της χώρας. Εχει σπουδές την Αγγλία και στις ΗΠΑ και στη διοίκηση επιχειρήσεων και ήταν από τους άτυπους συμβούλους του Μπολσονάρο στην προεκλογική καμπάνια του 2018.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ