Τετάρτη 22 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει το «λογαριασμό» για το λαό

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την ελληνική κυβέρνηση, μαζί με άλλες, να ζητά ένα «κοινό ευρωπαϊκό εργαλείο» προς διευκόλυνση δανεισμού για παραπέρα ενίσχυση των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Στο φόντο και των σφοδρών συνεπειών στην καπιταλιστική οικονομία εξαιτίας και της περιβόητης «εξωστρέφειάς» της, ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη στον Μισέλ «την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και ζήτησε οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας». Κατά το Μαξίμου, συζήτησαν επίσης την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει και το λογαριασμό για το λαό. Χαρακτηριστικά, στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωνε πως «οι ανάγκες του ''τώρα'' μετατρέπονται σε δράσεις για τις αναγκαιότητες του ''μετά''», ενώ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», την ίδια μέρα, έκανε σαφές ότι ο λαός θα είναι αυτός που θα κληθεί να φορτωθεί τα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που πλουσιοπάροχα μοίρασε η κυβέρνηση. «Οπως είπαμε πολλά ''ναι'' και τώρα ανοίξαμε αμέσως το ''πουγκί'' - γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε - έτσι και την επόμενη μέρα θα πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια και πολλά ''όχι''», σημείωσε, προσθέτοντας πως «αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος».

Ταυτόχρονα, έστελνε μήνυμα στο κεφάλαιο ότι ...έχει λαμβάνειν, αφού, όπως είπε, «πρέπει να κρατήσουμε εφόδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Εξάλλου, στα όρια της φαιδρότητας ήταν ο ισχυρισμός του ότι η κυβέρνηση έδωσε «πολλά χρήματα» για να τονώσει την εργασία ...με τρόπο «σχεδόν σοσιαλιστικό»!

Σε αυτό το φόντο, σχεδιάζοντας στην κυβέρνηση την επιστροφή στην «κανονικότητα» του κεφαλαίου, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, γνωστοποίησε ότι στις αρχές της επόμενης βδομάδας ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα για το σχέδιο σταδιακής μετάβασης και σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Παραπέρα, επανέλαβε γνωστές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης προς το κεφάλαιο, παρέπεμψε τους ανέργους στα γνωστά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Ενώ έσπευσε να διαψεύσει «κατηγορηματικά» πληροφορίες για γενικευμένη καθιέρωση του υποκατώτατου μισθού, παρέπεμψε στις εξαγγελίες Μητσοτάκη περί «διαμόρφωσης ενός ενιαίου κατώτατου μισθού σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως ηλικίας του εργαζόμενου», που στην πράξη δρομολογεί την ίδια καθίζηση μισθών για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διαχωριστικές γραμμές» στο «χιόνι» και ενώ δεν κρύβεται η σύμπλευση (2023-04-26 00:00:00.0)
Απέρριψε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα νοικοκυριά που «στενάζουν» (2022-02-15 00:00:00.0)
Παρουσίασε τη στρατηγική του που βάζει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες (2022-01-31 00:00:00.0)
Νέα πακέτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους (2020-07-04 00:00:00.0)
Στέλνει το λαό στο Γολγοθά για την «αναγέννηση» των κερδών του κεφαλαίου (2020-04-14 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις (2014-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ